tiistai 10. heinäkuuta 2018

Tavarat kiertoon

Olen saattanut joskus mainita, että tykkään kierrellä kirppiksiä ja tehdä niistä hyviä löytöjä. Kierrättäminen on ekologista ja useimmiten kukkaroystävällistä. Meidän kylällä kirppikset on vain melko aneemisia ja niistä harvoin tekee löytöjä. Mulla oli kirppispöytäkin täällä pari vuotta sitten, mutta tappiollehan siinä jäi. Jos taas on koskaan myynyt Facebookin kirppisryhmissä tavaraa, on saattanut huomata, ettei homma aina suju niin hyvin kuin toivoisi. Milloin ihmiset varailee tavaroita vain tullakseen siihen tulokseen, ettei sitten otakaan niitä. Noutoaikojenkin sopiminen on toisinaan todella hankalaa. Ajattelinkin kertoa parista palvelusta, joissa myynti ja osto tapahtuu varsin huolettomasti. Ja mikä parasta - molemmat sopivat loistavasti introverteille! :D


Zadaa on suomalainen sovellus, joka on hetki sitten laajentanut toimintaansa Tanskaan ja kohta myös Saksaan. Sovellukseen syötetään omat mitat, jolloin ei tarvitse turhaan selata tuotteita, jotka eivät itselle sovi. Ja sitten vain selaamaan.


Hakuehtoja pääsee kätevästi muokkaamaan, jolloin voi esimerkiksi suodattaa pois kaikki sellaiset merkit, joista ei ole kiinnostunut tai vaihtoehtoisesti valita vai niitä merkkejä, joista pitää. Haun voi myös tehdä tietyssä värissä.


Valikoimassa on vaatteiden ja kenkien lisäksi myös esimerkiksi kosmetiikkaa. (Täältä onkin ollut hauska bongailla Bette Boxeissa olleita tuotteita.) 


Tuotteet voi myöskin tallentaa itselle myöhempää ostoa varten. Sovellus ilmoittaa aina kun myyjä laskee tallentamasi tuotteen hintaa, joten jos jonkin tuotteen hinta tuntuu alkuun liian kovalta, kannattaa se silti tallentaa itselleen ja odottaa, jos sen hinta vaikka laskisikin.

Itse olen toistaiseksi käyttänyt Zadaata vain ostotarkoituksessa ja ollut palveluun erittäin tyytyväinen. Myyjä ei saa maksua tuotteesta, ennen kuin itse on saanut tuotteen käsiinsä. Zadaalla on yhteistyö Matkahuollon kanssa ja Zadaan kautta ostettujen tuotteiden postitus on 4 euroa Matkahuollon kautta. Mutta mikäli asuu myyjän kanssa samalla paikkakunnalla voi tietysti sopia myyntitreffit, jolloin säästä postikuluissa.Toinen erittäin käypä paikka ostaa ja myydä on Vähänkäytetty.fi, johon törmäsin aikoinaan kun myynnissä oli vain lasten vaatteita. Päädyin kuitenkin sivustolle uudestaan tämän vuoden alussa ja ilokseni huomasin, että valikoimaa oli laajennettu runsaasti ja nyt siellä voi myydä ja ostaa lähes kaikkea muuta paitsi elektroniikkaa.


Vähänkäytetystä olen sekä ostanut, että myynyt tavaraa ja molemmat ovat sujuneet todella hyvin. Mulla on tälläkin hetkellä myynnissä vaatteita ja kenkiä ja hyvin todennäköisesti lähetän pian lisää tavaraa myyntiin.


Myynnin puolesta homma tapahtuu niin, että kuvaat tuotteet ja kirjoitat niistä pienen sepustuksen sivustolle. Sitten pakkaat tuotteet ja viet ne joko postiin tai Matkahuoltoon. Tässä vaiheessa et maksa vielä mistään. Vasta kun Vähänkäytetty on tarkistanut lähettämäsi tuotteet, laittanut ne myyntiin ja olet saanut jotain myytyäkin, vähentää pulju myyntituotoistasi postitusmaksun 6,90€. Tuotteet ovat myynnissä 6 kuukautta, minkä jälkeen nille voi ostaa jatkomyyntiaikaa, lunastaa itselleen takaisin tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Niin Zadaa kuin Vähänkäytettykin ottavat pienen provikan myydyistä tuotteista.


Ostajan ominaisuudessa Vähänkäytetty on kuin mikä tahansa verkkokauppa. Tuotteita voi etsiä hinnan, koon, kunnon ja merkin mukaan. Tuotteet toimitetaan nopeasti ja toimituspaikankin voi valita itselleen sopivaksi. Tuotteilla on myös 15 päivän palautusoikeus mikäli tuote ei jostain syystä sovikaan.

Vähänkäytetyssä pidän erityisesti siitä, että pääsee kerralla eroon tuotteista eikä niitä tarvitse hillota kotona ja toivoa, että joku ostaisi ne. Toki kuvaaminen ja luettelointi vie oman aikansa, mutta mielestäni se on melko pieni vaiva siihen nähden miten helppoa myyminen on sen jälkeen.


Oletteko käyttäneet kumpaakaan näistä palveluista? 
Entä onko tullut tehtyä hyviä löytöjä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti