tiistai 5. kesäkuuta 2018

Väisty Pullervo, nyt tulee #OriLive

Jos Saimaan norpan kivellä köllöttelyn katsominen alkaa jo kyllästyttämään, mutta pidät silti eläinten seuraamisesta livekameran välityksellä niin suosittelen suuntaamaan katseesi kohti OriLiveä.


Orivarsalaidun on vanha perinne Miehikkälässä ja tänä vuonna on menossa jo 56. kerta, kun 2-3 vuotiaat orivarsat pääsevät viettämään kesälomaa laitumella. Yhteinen kesänvietto poikaporukassa on tärkeä aikuistumisriitti varsoille, koska se opettaa niille tärkeitä sosiaalisia taitoja ja varsat saavat purkaa energiaansa toistensa kanssa, jolloin ne on helmpompia ihmisten käsitellä.

Livekamera on ihan uusi juttu ja on vasta tänä kesänä ensimmäistä kertaa käytössä.


Orivarsat laskettiin laitumelle pari päivää sitten (su 3.6.) ja jo nyt huomaa ketkä ovat lauman hierarkiassa korkeimmilla paikoilla. Laumassa on 12 varsaa, joista 10 on suomenhevosia, yksi on lämminverinen ravuri ja yksi gotlanninruss.


Toi russ-poni onkin ihan paras syy seurata Oriliveä. Vaikka se häviää muille koossa, niin sen se kyllä korvaa valtavalla egollaan.

Seuraatko live-lähetyksiä?

2 kommenttia:

  1. Norppaliveä on tullut katsoa, valkkaan myös youtubesta usein jonkun kissanpentu liven yms. kun haluan rauhoittua. Joten pitääkin tsekata tää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on välillä melkoisesti actioniä :D Harmi kun nuo on tänään viihtynyt paljonkin kameran ulottumattomissa, joten lähinnä on saanut seurata ruohon kasvamista..

      Poista