torstai 21. kesäkuuta 2018

Khadi


Hauskaa juhannusta! Aion karata taas noin puolentoista viikon kesälomalle ja blogikin hiljenee sen myötä. Mutta ennen sitä haluan kertoa teille tuotteista, joiden mainonnan uhriksi jouduin. Instagramissa lähes joka viides kuva on mainos ja usein nuo tulee aika sujuvasti ohitettua, mutta jos kohdalle osuu jatkuvasti erittäin lupaavalta kuulostava tuote/tuotteita, niin silloin saattaa joutua jopa tuotteisiin tutustumaan lähemmän. Yksi tälläinen tuotemerkki on intialainen Khadi, joka sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Etenkin sarjan öljyt tupsahtelivat Instagram-feediini jatkuvasti ylistyssanoin kuorrutettuna. Kun Hyvinvoinnin tavaralossa oli merkin tuotteet tarjouksessa alkukesästä, päätin vihdoin tutustua tuotteisiin.


        
Amla -hiusöljystä sanotaan näin Hyvinvoinnin tavaratalon sivuilla:

"Khadi Amla Hiusöljy ennaltaehkäisee hiusten ohenemista ja tekee hiuksista ilmavat, tuuheat ja kiiltävät.


Khadin Amla hiusöljy antaa hiuksille uutta elinvoimaa. Sisältää amlaa, bhringarajia ja brahmia, jotka ehkäisevät hiuspohjan tulehduksia ja hillitsevät hiusten ennenaikaista ohenemista.

Lodhra, tulsi ja neem pitävät hiuspohjan raikkaana ja ennaltaehkäisevät hilseen syntyä samalla kun nagarmotha säätelee hiuspohjan rasvoittuvuutta."

Öljy hierotaan hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa vähintään 30 minuuttia, tai yön yli. Mikäli haluaa tehostaa öljyn vaikutusta, voi hiukset kietoa lämpimään pyyhkeeseen.

Päätin aloittaa öljyn käytön viikon tehokuurilla. Koska pesen hiukset päivittäin, oli öljy järkevää levittää aina noin puolituntia ennen hiustenpesua. En päässyt ihan viikon loppuun, kun jo huomasin, että vielä noin 24 tuntia hiustenpesun jälkeen hiukseni tuntuivat puhtailta, mikä ei todellakaan ole normaalia omalla kohdallani. Yleensä jo hiustenpesusta seuraavana aamuna on havaittavissa rasvaisuutta hiuspohjassa. Huomasin myös, että aamulla hiuksia harjatessa, niitä ei irronnut ihan yhtä paljon kuin ennen öljyn käytön aloitusta.

Öljyssä on melko voimakas "intianbasaarimainen" tuoksu, johon kylläkin tottuu nopeasti. Tuoksu tulee luonnollisista raaka-aineista, sillä öljy ei sisällä synteettisiä hajusteita, eikä myöskään väri- tai säilöntäaineita.


Vaikka hiusöljy onkin lunastanut kaikki odotukset, niin ehkä silti vielä enemmän innoissani olen Ruusu kasvo- ja vartaloöljystä. Ruusuöljystä sanotaan näin:

Sappan puu tasoittaa ihonsävyä samalla kuorien ihoa kevyesti. Manjisthna kirkastaa ihoa ja lisää sen pintaverenkiertoa. Punainen santelipuu auttaa häivyttämään arpia ja pigmentoitumista sekä ennalta ehkäisee ihotulehduksia. Kurkuma tekee ihosta kuulaan ja tasaisen yhdessä Kasturi manjalin kanssa. Sahrami lisää kuulautta. Ruusunterälehdet kosteuttavat ja tekevät ihosta pehmeän.

Manteli, vehnänalkio ja E-vitamiini ravitsevat, porkkanansiemenöljy suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä. Pellavansiemenöljy tekee ihosta pehmeän ja ehkäisee ryppyjen syntymistä.

Lupaukset kuulostivat juuri siltä, mitä itse aivan erityisesti kaipaan ihonhoidossa: kirkastusta ja ihonsävyn tasoitusta. Lupaukset on myös melko hyvin lunastettu! Käytän tätä iltaisin kosteusvoiteen tilalla, seerumin päällä ja todella monena aamuna olen hämmästellyt kuinka paljon kirkkaammalta ja tasaisemmalta ihoni on näyttänyt. Tokikaan se ei ole täydellisen tasainen (vieläkään!), mutta selvää parantumista on ollut havaittavissa. 

Pullossa on pumppu, joka annostelee tuotetta maltillisesti. Yksi pumppaus riittää helposti koko kasvojen alueelle ja vielä kaulallekin, joten pullosta riittää öljyä todella pitkäksi aikaa. Vaikka tuote lupaakin suojata ihoa UV-säteiltä, niin itse en käyttäisi tätä päiväsaikaan, ellei sitten ole oikein erityisen kuiva iho, sillä tämä jää todella öljyiseksi iholle eikä ihan helposti imeydy.

Öljyt maksavat noin 15-20 euroa ostopaikasta riippuen ja jo aiemmin mainitun Hyvinvoinnin tavaratalon lisäksi näitä myy mm. Ruohonjuuri.


Onko Khadi tuttu merkki?

4 kommenttia:

 1. Khadista olen kuullut vain somen kautta. Tuotteet eivät ole tuttuja, enkä ole niitä missään vielä livenä nähnyt - en ole juurikaan kaupoissa viime aikoina pörrännytkään;) Ehdottomasti kiinnostava merkki ja varsinkin tuo ruusuöljy kuulostaa ihan superilta<3 Laitan korvan taa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pitää silmät auki esim. Ruohonjuuressa shoppailessa :)

   Poista
 2. Oon yhtä Khasin päänahkaan tarkotettua öljyä kokeillu ja olin tosi positiivisesti yllättyny! Pitäskin siitä kirjotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kyllä yllätti olemalla paljon parempia kuin kuvittelinkaan :)

   Poista