torstai 12. huhtikuuta 2018

Elämäni musiikkina

Bongasin Fannin blogista musiikkihaasteen ja koska mulla soi musa lähes koko heräillä olo ajan, päätin itsekin tarttua tähän haasteeseen.

Kappaleita syntymävuodeltasi:
1986, vuosi jolloin legendat syntyivät toi maailmaan paljon ikivihreitä klassikoita. Vai miltä kuulostaa Madonnan Papa Don't Preach, Berlinin Take My Breath Away tai Bon Jovin You Give Love a Bad Name? Vaikka nyt ei maanantai olekaan, niin how about some Bangles?


Laulu, jota äitini lapsuudessani minulle lauloi:
Nyt täytyy kyllä myöntää, että en muista, että äiti olisi varsinaisesti mulle tai meidän sisaruskolmikolle laulanut. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö meillä olisi laulettu. Laulaminen on nimittäin vähän sukuvika ja usein kun suvun kesken johonkin kokoonnutaan, on karaokelaitteet kaivettu esille.

Musiikkia, jonka muistan lapsuudestani:
Jostain syystä Kim Lönnholmin Minä olen muistanut, Fredin Nukke Pieni Mun ja Jukka Kuoppamäen Pieni Mies on semmoisia biisejä, jotka vie muistoissa aina 80-90-luvun taitteen Ouluun ja Citymarketin parkkipaikalle. Näihin biiseihin liittyy myös vahvasti vanhat siniset Volvot :D

 

Kappaleita ensimmäisiltä ostamiltani tallenteilta:
Ensimmäinen CD-levy, jonka itse ostin taisi olla East 17:n Do U Still -sinkku. Ensimmäinen albumi, jonka omistin, joka ei kuitenkaan ollut itse kustantamani oli Aquan Aquarium. Barbie Girl oli silloin kova juttu, mutta mun mielestä levyn paras biisi on yhä edelleen Lollipop (Candyman). Kappaleita ensimmäisiltä itse hankkimiltani tallenteilta:
Ööh, eikö tää nyt oo vähän sama kuin tuo edellinen? No mainittakoon vielä Scorpionsin Best -levy, joka sekin oli niitä ensimmäisiä, joihin itse laittoi roposensa. Mulla oli joskus ihan hillitön Skorpparikausi ja esim. tää Always Somewhere toimi ja toimii edelleenkin.


Musiikkia teini-itän tuskassa:
Haha, no näitähän olisi vaikka kuinka, mutta pakko mainita mun ihan absoluuttinen suosikkiartisti since 1999, Marc Anthony, jonka suuri maailma tuntee ehkä paremmin Rain Over Me -biisistä. Mutta moni ei tiedäkään, että Marc on maailman myydyin salsa-artisti. Mutta tässä kuitenkin kappale siltä albumilta, josta Marcin opin tuntemaan. When I Dream at Night on yksi niitä biisejä, jota on tullut kuunneltu, niin teininä kuin nyt aikuisena, eikä tähän vaan ikinä kyllästy.Lempimusiikkiani viiden vuoden takaa:
En enää pitkään aikaan ole innostunut uusista kappaleista, mutta jostain syystä vuonna 2013 tuli paljonkin yllättävän hyviä kipaleita, kuten vaikka Jutty Ranxin I See You ja Calvin Harrisin ja Ellie Gouldingin I Need Your Love. Noi kaksi biisiä on semmosia, joista tulee heti kesäfiilis. Tuona vuonna tuli käytyä sukuloimassa Ruotsissa ja siellä oli joku kevättapahtuma, jossa paikallinen bändi viritteli Bruno Marsin Locked Out of Heaveniä. Sitä tulikin sen reissun jälkeen kuunneltua paljon.


Laulut, jotka kuvaavat viimeisintä parisuhdettani:
:D Elämääni kuvaavat laulut:
Noh, vaikka toi edellä mainittu Natasha Bedingfieldin Single :D Tähän oli oikeastaan todella vaikea keksiä mitään. Päädyin kuitenkin Laura Voutilaisen Miks ei? biisiin, koska etenkin sen alku puhuttelee mua ja voin kissojen omistajana niin samaistua siihen :D


Elämäni tärkeimmille ihmisille, laulu, jonka haluan omistaa blogini lukijoille ja kappale, jonka omistat hänelle, jolta haasteen sait:
Päätin yhdistää tässä nämä kolme, koska tää biisi on erittäin hyväntuulinen ja elämänmyönteinen. Se kehottaa iloitsemaan elämästä, nauramaan ja tanssimaan, vaikka välillä elämä potkii päähän. Ja koska koskaan ei voi olla liikaa Marcia, niin tässäpä taas olisi, Vivir Mi Vida.


Ja BONUS! Lempikappaleesi tällä hetkellä:
Tätä Ricky Martinin Fiebreä on tullut kuunneltua paljon. Mua kovasti ilahduttaa, että niin Ricky kuin myös Enrique Iglesias on alkanut tekemään reggaeton biisejä.


Tässäpä oli nyt melko suppea kattaus mun musiikkimausta. Kuuntelen kuitenkin musaa aika laidasta laitaan. Mutta se mikä ei uppoa, on epämääräinen örinäheavy, suomipop (tosin tää on ehkä vähän siinä ja siinä, kun kuitenkin kuuntelen iskelmää ja nykyään iskelmän ja popin raja on niin häilyvä, että mikä nykyään on edes iskelmää?), suomirap ja melkein voisi sanoa, että jazz, mutta en sitäkään lajia tyrmää aivan täysin. 


6 kommenttia:

 1. Hauskaa että säkin teit tän. Mä myönnän, että tunsin itseni hetken aikaa vanhaksi kun kerroit biisejä syntymävuodeltasi ja mä aloin kelaamaan, että mitäs mä sitten tona vuonna tein. Hetkellinen paniikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D Mua vähän hirvittää, että 2000 vuonna syntyneet on tänä vuonna jo 18-vuotiaita :o

   Poista
 2. Ihanaa musiikkifiilistelyä. En tiedä onko se hyvä vai huono merkki, mutta tuntuu että tykkään vanhasta musiikista enemmän kuin uusista radiohiteistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat biisit tuntuisi kyllä päihittävän uudet ihan 100-0 :D

   Poista
 3. Jee, kivaa että teit tämän! Yllättäviä juttuja, mutta sehän on hyvä! Lattarijutut on itselle aika tuntematonta maastoa. :D

  Vanha iskelmä saa multa aina peukut! Mulle nauretaan, kun tykkään Fredistä. Mutta kun sillä on hieno ääni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattarit taitaa olla useimmille suomalaisille aika tuntematon maaperä, vaikka kyllä ilahduttavasti niitäkin silloin tällöin Suomen radiokanaville päätyy :)
   Mä tykkään niin paljon kaikesta vanhasta, niin miksipä ei sitten musiikistakin :D

   Poista