maanantai 26. helmikuuta 2018

Millainen bloggaaja olen?

Viime aikoina bloggaajat on kertoneet tekemisistään haasteen avulla ja päätin itsekin kysymyksiin vastata.

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
- Keksin ensin nimen ja aloin miettimään, että tämä olisi hyvä nimi blogille. Pyörittelin ajatusta pari päivää ennen kuin päätin blogin laittaa pystyyn, sillä en ole erityisen hyvä kirjoittamaan, enkä ajatellut, että blogi jaksaisi puksuttaa näinkin pitkään.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
-Aloitin syksyllä 2014. Työttömälle blogin pitäminen toikin mukavasti sisältöä päiviin.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.?
-Aloittaessa blogin sisältö oli melkoinen sekamelska, mutta alkoi nopeasti kääntyä kosmetiikkaan. Välillä kyllä vieläkin harhailen muille radoille, mutta kosmetiikkablogi tämä silti on.


4. Kuinka usein päivität blogiasi?
-Mulla oli aiemmin tavoitteena, että kirjottaisin 3 postausta/viikko, mutta nyt kun on paljon muutakin elämää kuin vain tämä blogi, on päivitystahti hidastunut. Toisaalta kun tajusin, ettei kukaan (varmaankaan?) pidä kirjaa siitä kuinka monta kertaa viikossa joku blogiaan päivittää, lakkasin stressaamasta siitä, teenkö yhden vai viisi blogipostausta viikossa.

5. Kummat ensin kuvat vai teksti?
-Otan useimmiten kuvat aina uusista tuotteista ja sitten myöhemmin, sopivan testausajan jälkeen mietin mistä niistä kannattaa kirjottaa. 

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
-Tuotteista itsestään, toisista blogeista tai vlogeista. Millon mistäkin :D


7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
-Riippuu ihan päivästä. Jos kirjoitan blogipostauksia viikolla, niin silloin tietysti kirjoitan postaukset illalla. Viikonloppuisin koitan saada kaikki "työläämmät" asiat pois jo aamulla/aamupäivällä pois alta. Talviaikaan on melkein pakko ainakin kuvat ottaa päivällä valoisaan aikaan.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
-Kommentteihin koitan vastata lähes heti kun saan sähköpostiin ilmoituksen niistä. Kuvat otan lähes tulkoon heti kun olen saanut ne kotiutettua tai ainakin parin päivän sisällä. En erityisesti luonnostele postauksia, koska mulla ei ole tapana jättää asioita kesken, vaan teen blogipostaukset loppuun siltä istumalta. Siitä syystä ehkä joskus tulee tehtyä hutiloiden asioita, mutta enpä elätäkään itseäni tällä blogilla :D

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
-Luen toki. Pääasiassa lukulistalla on muita kosmeblogeja, mutta myös pari lifestyleä mahtuu mukaan.


10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
-Koska olen visuaalinen ihminen, niin ihan ensimmäisenä silmiin tietysti osuu blogin ulkoasu. Tietysti sisällöllä on myös suuri vaikutus. En ehkä alkaisi seuraamaan blogia, joka käsittelisi pelkästään kuivan ihon tuotteita, koska en silloin kokisi olevani kyseisen blogin kohderyhmää.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
-Kommunikointi lukijoiden ja muiden bloggaajien kanssa. Se, että on hyvä tekosyy tutustua uusiin tuotteisiin, joita ei välttämättä tulisi ostettua ilman blogia ja että voi kertoa tuotteista, jotka ei välttämättä ole niitä kaikkein hypetetyimpiä juttuja.

12. Entä kolme huonointa asiaa?
-Se, kun tuntuu, että pitäisi tuottaa uusia postauksia, vaikka ei ole mitään materiaalia mistä kirjoittaa. Edelliseen vastaukseen viitaten myös ehkä sitten rahanmeno, vaikka onkin paljon tuotteita, joita voi ostaa ihan vain, jotta saisi sitä matskua blogipostauksiin. Ehkä sitä myöskin on välillä liian ankara itselleen, vaikka edelleenkin tämä on mulle harrastus, niin silti miettii miksi ei ole enemmän lukijoita tms.


13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin? 
-Tähän jo vastasinkin tuolla aiemmin, että sehän on bloginpitämisen suola, että voipi vuorovaikuttaa lukijoiden kanssa. Pyrin vastaamaan kaikkiin kommentteihin. Voi olla, että joskus on saattanut joku kommentti jäädä välistä, kun toisinaan en keksi vastausta heti ja kuvittelen palaavani takaisin sen pariin, mutta sitten vastaaminen saattaakin unohtua kokonaan. Mutta kuten jo aiemmin mainitsin, niin yleensä vastaan heti kun vain tulee ilmoitus uudesta kommentista.

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagramia tai Facebook-sivua?
-En ole erikseen tehnyt blogille Instagramia tai Facebookia, kun niistä olisi vain lisää työtä. Oma henkilökohtainen Insta-tilini on kyllä olemassa ja saa seurata, jos kiinnostaa taide/kissat/hevoset/pizzat.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
-Tähänkin jo tuli vastaus, eli en tee luonnoksia jemmaan, vaan pyrin heti idean ja kuvien ollessa valmiita kirjoittamaan postauksen alusta loppuun.


16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiiri blogistasi, vai pyritkö pitämään blogin mahdollisimman omana tietonasi?
-En ole kertonut kuin yhdelle läheiselle ihmiselle tästä blogista, enkä mielellään kerrokaan muille. Tuntuu, että on helpompi kirjoittaa, kun ei tule semmoista tunnetta, että pitää alkaa sensuroimaan joitakin juttuja, koska joku tuttu voi käydä täällä lukemassa. Toki tämä on avoin blogi ja kuka tahansa voi tänne pöllähtää koska vain.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
-En hyödy kyllä juurikaan. Blogipassilla olen kerran ollut I love me -messuilla ja sieltä sain ison kassillisen Biozellin tuotteita. Viime syksynä myös kyselin Bearelilta, joska sponssaisivat hieman synttäriarvontaa ja siinä samassa sain itsekin muutaman kangasnaamion. Koen jotenkin niin hankalaksi tyrkyttää blogiani maahantuojille tai muillekaan. 

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
-Tarina on tosiaan niin tylsä, että keksin vain nimen eräänä päivänä ja siitä se sitten lähti. Semmoinen elokuva on kuin Love and Other Disasters, niin sieltä kai se jostain mielen sopukoista tuli esille hieman eri muodossa.


19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?
-Haluaisin, että mulla olisi joku järkevä kuvauspaikka, jossa olisi ympäri vuoden hyvä valo. Nyt kuvaan lähinnä keittiön pöydällä, koska se on tämän asunnon ainoan ikkunan vieressä. Kuvien taustat ei ehkä ole aina kaikkein kauneimmat tästä syystä. 

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
-Mieti mistä jaksat kirjoittaa useamman kuin kolme postausta. Panosta hyviin kuviin ja jaottele ne tekstin kanssa järkevästi postaukseen. Nykyihminen harvoin jaksaa lukea pitkiä tekstejä, joten on hyvä, että tekstiä pätkii lisäämällä kuvia tekstin väliin.


Mukavaa alkavaa viikkoa ja hyvää hiihtolomaa, jotka sitä viettävät!

12 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä:) Mulle kaksi postausta viikossa on ihan hyvä tahti, vaikka tuskin kukaan huomaisi, vaikkei aina ehtisi kuin yhden. Mulla menee aika paljon aikaa muiden blogien kommentoimiseen, koska se on aika hauskaa puuhaa ja osa blogin pitämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitan aina myös kommentoida muiden blogeja, jos vaan on jotain sanottavaa aiheesta :D

   Poista
 2. Mä olen muuten aina tykännyt ihan älyttömästi sun blogin nimestä, joten oli hauska kuulla tarina sen takana. :)

  VastaaPoista
 3. Mustakin on kiva pitää blogi vähän piilossa, vaikken sitä varsinaisesti peittele, mutten mainostakaan. Mutta on blogista ollut hyötyäkin esim. harjoittelupaikan saamiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva, jos blogia voi hyödyntää oikeassakin elämässä :)

   Poista
 4. Eipä muutakuin että tykkään sun blogista tosi paljon :)

  VastaaPoista
 5. Blogisi nimikin on kyllä ihan huippu ja kiva oli lukea tämä, olemme samana vuonna aloittaneetkin bloggaamisen.

  Ihanaa viikoloppua Marika <3

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. On ollut kyllä mielenkiintoista lukea tämän haasteen vastauksia :)

   Poista