torstai 18. tammikuuta 2018

Säästövinkkejä

Viime vuoden kosmetiikkaostosten yhteissumma sai pohtimaan omia kulutustottumuksia ja tämän vuoden alkuun iskenyt hirmuinen siivousvimma innosti miettimään miten voisin jatkossa säästää enemmän. Päätinkin jakaa omat pohdiskelut myös teidän kanssa, ehkä joku samojen asioiden kanssa painiskeleva saa näistä intoa myöskin kiristää kukkaron nyörejä.


Käy läpi kosmetiikkajemmasi. Listaa vaikka montako meikkipalettia, saippuaa, kynsilakkaa yms. omistat ja mieti kauanko yhden tuotteen loppuun kuluttamiseen menee.

Osta vain tarpeeseen. Hyvien tarjousten vuoksi saattaa tulla ostettua tuotteita jemmaan vain, koska halvalla saa. Mutta jos omistaa jo valmiiksi kymmenen suihkugeelipulloa, ei ehkä kannata ostaa tuotteita turhaan nurkkiin pyörimään.

Hyödynnä tarjoukset. Jos kuitenkaan et ole jo valmiiksi ostanut varastoja täyteen, niin hyödynnä tarjoushinnat aina kuin vain mahdollista - etenkin jos kyseessä on tuote, jota käytät jatkuvasti paljon ja jota saat siksi kulutettua monta pakkauksellista. Markettiripsarit kannattaa ostaa tarjousten aikaan, koska sillä säästää jo melkoisesti.


Vältä hype. Etenkin luomiväripalettien kohdalla uudet julkaisut saavat aikaan hillitöntä ostohysteriaa, vaikka tosiasiassa suurimmassa osassa paletteja on kuitenkin melko samankaltaiset sävyt tai ainakin useimmiten turvautuu niihin omiin turvasävyihin, vaikka omistaisi kaikki mahdolliset sävyt. Luomiväripaletteja ei muutenkaan kannata hamstrata kohtuuttomasti, koska yhden paletin loppuunkulutus vie aikaa, eikä puuterisetkaan sävyt säily ikuisuutta. Tämän vuoksi olenkin päättänyt, että en saa ostaa uusia paletteja tänä vuonna ollenkaan. Enkä myöskään huulipunia...

Mieti mitä oikeasti tarvitset. Edelliseen viitaten, on helppo kuvitella, että joku tuote olisi aivan elintärkeä, oten ennen kuin on tekemässä ostopäätöstä kannattaa miettiä tarvitseeko sitä ihan oikeasti vai haluaako vain. Ja mitä jos ei ostakaan jotain tiettyä asiaa juuri sillä hetkellä, kun sen haluaisi kaikista eniten, vaan odottaisikin pari viikkoa ja miettisi asiaa sen jälkeen uudestaan.


Tämmöisiä ohjeita koitan itse tänä vuonna seurata, tosin en ole kovin hyvään alkuun päässyt, kun korealaisia ihonhoitotuotteita on tullut jokunen tilattua :D Mutta toisaalta, en ihonhoitoa miellä samanlailla "turhaksi" kuin värikosmetiikkaa. Ihan hyvin olen silti malttanut olla ostamatta esim. suihkugeelejä tai shampoita jemmaan, vaan pyrin ne käyttämään loppuun, ennen kuin ostan uusia.


Olisiko syytä kiristellä pankkitilin nyörejä? 

8 kommenttia:

 1. Hyviä ja järkeviä pointteja, jotka mietityttävät itseänikin aika usein. Olen täysin samaa mieltä hypetetyistä luomiväripaleteista, vaikka ymmärrän hyvin niiden houkuttelevuuden. Uusia paletteja tulee kuitenkin jatkuvasti markkinoille, eikä kaikkien hankkiminen ole järkevää, eikä taloudellista (ei ainakaan tavalliselle ihmiselle).
  Ihonhoitotuotteista kasvovesien kohdalla on mulla vähän toppuuttelemisen paikka. Niitä on tullut hamstrattua viime aikoina, joten ehkä nyt pidän pienen tauon... tai ainakin yritän;)

  VastaaPoista
 2. "Käy läpi kosmetiikkajemmasi"-kohta osuu niin hyvin minuun :D. Aina kun edellinen tuote loppuu niin kipaisen kaapilla ja haen uuden tuotteen. Mutta muuton jälkeen hoksasin, että suihkugeelijemma alkaa olla lähes tyhjä, jee pääsen shoppaileen :D

  VastaaPoista
 3. Hyviä säästövinkkejä! :) Mä hamstraan aika vähän mitään varastoon, ja hyödynnän kyllä hyvät tarjoukset aina, kun niitä tulee vastaan jos tuotetta tarvitsen. Luomiväripaletteja en kyllä pystyisi kokonaista vuotta olemaan ostamatta, huh! Tsemppiä tavoitteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en kyllä tainnut viime vuonnakaan ostaa yhtään uutta luomiväripalettia, tosin yhden sain blogin kautta. Uskon kyllä, että tämä tavoite on ihan saavutettavissa. :)

   Poista
 4. Mulla on tarpeen kans olla ostamatta huulipunia tai luomivärejä..molempia löytyy enemmän kuin ehdin käyttää. Ja monet tulee päätymään roskiin. Se on silkkaa tuhlausta.. tein kans noin, että laskin kaikki kosmetiikan ja nyt tiedän, että menee hetki ennen kuin tarvin mitään ostaa;).. sopiva hetki lakkoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa kyllä kuinka kauan esim. yksi huulipuna kestää, jos koittaa saada sen käytettyä loppuun. Vuoden alusta on hyvä lähtee puhtaalta pöydältä :D

   Poista