tiistai 14. marraskuuta 2017

DIY luomiväri

Onko kukaan muu miettinyt, että olisi kiva tehdä itse omia luomivärejä tai huulipunia? Mitä jos sanoisin, että luomivärien tekeminen käy ihan kädenkäänteessä? Kun katsoin Safia Nygaardin videon, jossa hän sekoitti kaikista omistamistaan luomiväreistä aivan uuden sävyn, päätin, että itsekin kokeilisin sekoittaa oman custom-luomivärin. En kuitenkaan ajatellut kaikkia omistamiani luomiväriä tähän hommaan uhrata, vaan ajatuksena oli tehdä sellainen sävy, jota tulisi oikeasti käytettyä.

Uuden luomivärin tekeminen olemassa olevista luomiväreistä on ihan super simppeli homma eikä siihen edes tarvi kummoisia välineitä. Olet ehkä saattanut joskus jonkun puuterisen, hajonneen tuotteen pressata uudestaan pannuunsa. Luomivärin sekoituksessa taustalla on sama ajatus. Tarvitset vain muutaman sopivan luomivärin, tyhjän pannun ja esim. Neo-Amiseptia.


Koska halusin käyttökelpoisen sävyn, valikoin tietysti lähtösävyiksi semmoisia yksilöitä, joista kuvittelin saavuttavani hyvän lopputuoksen. Sinkkuluomiväreistä keitokseen mukaan pääsi Catricen Liquid Metal (Gold n Roses), elf baked eyeshadow (Pixie) ja H&M:n sinkut (Blushing Beauty ja Award Season).


Paleteista Sleekin Original, elfin Prism ja vanha kuuden sävyn paletti kantoivat myös kortensa kekoon. Tuo elfin nimetön paletti sai vielä kunnian toimia uuden värin kotina, kun uhrasin siitä tuon ylärivin vasemman laidan napin.


Raastoin jokaisesta luomiväristä sopivan kasan paperin päälle, sekoitin tuotoksen mahdollisimman tasaiseksi ja kippasin paperin avulla tyhjään pannuun. Sitten vain päälle muutama tippa desinfiointiainetta ja odottamaan tuotoksen kuivumista.


Jauhekasa näytti valmista tuotosta ruskeammalta ja ehdin jo olla hieman pettynyt rusehtavaan väriin, mutta kuivuttuaan sävy näytti huomattavasti houkuttelevammalta ja lopputuloksena olikin todella kiva vähän pinkihkö, hyvin pehmeä metallinen sävy. Mikä hauskinta, mulla ei ole yhtään samanlaista luomivärisävyä ennestään. Wet n Wildin Silent Treatment paletissa eyelid-sävy on saman kaltainen, mutta se on kyllä huomattavasti harmaamman violetti.


Saatoin ehkä vähän innostua tästä... Jos olisi tyhjiä pannuja, niin näitähän kokkailisi lisää ;)


Kiinnostaisiko omien luomivärien valmistus?

4 kommenttia:

 1. Tämä on hauska idea, koska ei voi olla ihan varma mikä on lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin ja mahdollisuudet luoda vaikka miten villejä sävyjä on ihan loputon :D

   Poista
 2. Vähänkö mahtava idea ja saattaa kuules lähteä toteutukseen. :) Kiinnostaisi myös oman luomivärin valmistus ihan ylipäänsä. :) Kivaa uutta viikkoa Marika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kiva nähdä mitä saat aikaseksi! :)

   Sitä samaa <3

   Poista