tiistai 20. kesäkuuta 2017

Yllytyshullu testaa

Mulle tulee jostain syystä Kunto Plussan uutiskirje sähköpostiin ja aika usein se tuleekin samantien poistettua lukematta, mutta monesti kyllä saatan lukasta läpi sen sisältämät otsikot. Viime viikolla sieltä osuikin silmään jotain niin villiltä kuulostavaa, että halusin ehdottomasti testata toimiiko kyseinen homma, vaikka vahvasti kyllä epäilinkin.

Kyseessähän oli nimittäin hiusten värjääminen teellä! Mähän lopetin hiusten kestovärjäämisen noin puolitoista vuotta sitten, kun alkoi mietityttämään kestovärjäyksen kaikki haittapuolet, mm. mahdolliset pahat allergiset reaktiot. Joten jos hiukset todellakin voisi värjätä teevedellä, niin olisihan se ihan huippua! Mulla olikin jemmassa muutamia Lord Nelsonin Earl Grey teepussukoita, joissa on todella kummallinen kalamainen sivumaku, minkä vuoksi ne ovatkin kaappiin jääneet. Ruskeille hiuksille suositeltiin nimenomaan mustaa teetä.Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja vedenkeittoon! Ohje sanoi, että 1,5 litraan vettä tarvitsee 6 pussia teetä, joita haudutetaan vedessä kymmenen minuuttia. Sen jälkeen pussit pois ja annetaan veden jäähtyä. Hiukset pestään ja huuhtelu tapahtuu teevedellä useaan kertaan. Mä päädyin vain kastelemaan hiukset, koska olin ne edellisiltana pessyt ja tämän testin tein aamulla. Helpoin oli aloittaa värjäys niin, että kastelin vain hiukset kauttaaltaan ja ensin dippasin hiusten latvoja teevedessä ja välillä kaadoin vettä muualla hiuksiin ja sitten taas dippausta jne, kunnes kulho oli tyhjä. Sitten veden annetaan valua hiuksista itsekseen, jonka jälkeen hiukset kääritään pyyhkeeseen 15 minuutiksi. Lopuksi vielä huuhdellaan. Mä tein tämän siis pää alaspäin, siksi tuo dippaus systeemi.

Mutta toimiko tämä sitten? Kun irrotin pyyhkeen päästä olin huomaavinani jonkinlaista värin muutosta kosteissa hiuksissa, mutta kun föönasin hiukset kuiviksi, totuus paljastui - hiukset ei todellakaan olleet värjääntyneet, mutta niistä kyllä tuli järkyttävän likaisen tuntoiset.

Olisi ehkä pitänyt kammata hiukset tuohon ennen-kuvaan, mutta eihän sitä voi kaikkea muistaa! 

Ehkä siis kannattaa hiustenvärjäyksessä suosia vaikka hiusten värjäämiseen tarkoitettuja kasvivärejä, jos haluaa vältellä haitallisia kemikaaleja ;)


Onko tullut vastaan mitään yhtä hullulta kuulostavia vinkkejä?


6 kommenttia:

 1. En ole kuullutkaan tällaisesta. :D Niksi-Pirkka vinkeille joskus jaksan nauraa, niistä voi lukea yleensä vaikka mitä, joukossa ihan kivojakin vinkkejä, mut sit osa. :D LOL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niksi-Pirkat on kyllä mainioita! :D Harmi vaan, ettei lehteä enää saa, kun en K-kaupoista osta tarpeeksi isolla summalla :/

   Poista
 2. Nytpä tietää, ettei turhaan kokeile tätä vinkkiä :D. Vaikka olisi hauska tietää miten vaikka blondihius värjäytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi ollakin mielenkiintoista nähdä! :D Samassa artikkelissa oli kyllä blondeillekin hiuksille vinkattu kamomillateetä, mutta luulenpa, että siinäkin haettiin takaa vain hiusten vaaleina pysymistä.

   Poista
 3. Jotenkin nään sieluni silmin itteniki uittamassa hiuksiani jossain.. Jos nyt kuitenki vielä mennää perinteisemmillä keinoilla :D

  VastaaPoista