sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Mustia mömmöjä


Mulle on vähän yllättäenkin kasaantunut useampi tuubi, jonka sisältö on mustaa hiiltä tai savea sisältävää ainetta. Toisaalta hiili on nyt kovasti pinnalla sen epäpuhtauksia sitovan ominaisuutensa vuoksi. (Pahoittelut muuten tärähtäneistä kuvista, tajusin tämän vasta siinä vaiheessa, kun kuvat olivat jo koneella ja aloin niitä muokkailemaan.)


Aloitetaan esittely huonoimmasta. Innostuin viime vuonna loppukesästä mustapäitä irrottavista peel-off-naamioista, kun ostin Vantaalta Saiturinpörssistä paketin, jossa oli naamioita yksittäinpakattuna. Yhdessä pakkauksessa oli ainetta levitettäväksi koko kasvojen alueelle, mutta päädyin käyttämään niitä kohdennetusti leualla ja nenässä. Niillä saikin mukavasti mönjää ulos ihohuokosista ja niiden loputtua tulikin ajatus, että jos ostaisikin tuubillisen samanlaista ainetta. JorgObén naamio oli saanut runsaasti kehuja, mutta päädyin taas halvimpaan vaihtoehtoon ja tällä kertaa ei olisi kannattanut.

Misshan naamio on todella hankala levittää tasaisesti. Se on lähes kumimaista ja levitys täytyy tehdä yhdellä pyyhkäisyllä. Ei kannata ainakaan yrittää korjailla, koska naamio tarraa vain sormiin ja lähtee kasvoilta pois. Tämän ainoat hyvät puolet onkin se, että tuubi on onneksi melko pieni (50ml), jotta tämän saa kyllä käytettyä pois ja kuivuttuaan naamio on helppo irroittaa iholta, kun se ei tarraa ihoon kiinni kovinkaan lujasti. Mutta eipä se kyllä sen vuoksi juuri mitään saa ihohuokosista irtoamaankaan.


Tilasin taannoin taas Matsmartilta ruokakaappien täydennystä, kun bongasin valikoimista hiilihammastahnan. Nämähän on ollut jo tovin kovasti tapetilla. Hiili on tehokas värjäytymien poistaja ja ahkerana teenjuojana hampaat värjääntyy melko tehokkaasti. Tämmöinen hammastahnainen hiilituote tuntuu houkuttelevammalta kuin hiilijauhe, joka mahdollisesti on kiillettä vähän liiankin hankaava. The Humble Co. tuotteiden myyntituloista menee osa vähävaraisten lasten hampaiden hyvinvoinnin tukemiseen. En tosin tiedä, miten Matsmartilla tilatessa tuo homma menee..

Hammastahna on kyllä oikein hyvä. Ei maistu oudolta, mutta näyttää sitäkin hurjemmalta. Mulla on melko keltainen hammasluu luonnostaan, joten mitään suuren suurta muutosta hampaiden värissä en ole huomannut. Ehkä sävy hieman kirkastuu tällä pestessä, mutta hampaista ainakin tulee erittäin puhtaan tuntoiset! Käytän tätä vain silloin tällöin, koska en tiedä kuinka hankaavaa tämä on, joten en viitsi aivan päivittäin käyttää.

Mikäli Matsmartilta tämä on loppuunmyyty, niin ainakin virolaisesta Trade Housesta voi tilata.


Tämän porukan helmi on ehdottomasti L'oréalin Pure Clay Illuminating Cleansing Gel. Lorkulta on tullut viime aikoina ihan älyttömästi mielenkiintoisia uusia tuotteita, ja vaikka en aluksi esim. näistä putsareista kummemmin syttynyt, niin viimeistään tämän jälkeen kiinnostus on noussut hurjasti.

Tässä mustassa putsarissa on tosi jännä, raikas tuoksu, josta mulle tulee tosi vahvat kesäassosisaatiot. Ja sehän kelpaa, etenkin näin kesänkynnyksellä! Tämä on jännää, paksua geelimäistä mönjää, joka vaahtoutuu pehmeästi, puhdistaa ihon tehokkaasti sitä kuitenkaan kuivattamatta.

Tämä sisältää kolmea savityyppiä (kaoliini, montmorilloniitti ja rhassoul) ja tietysti vielä sitä hiiltä. Hintakaan ei tee kammottavaa lovea lompakkoon, sillä itse taisin maksaa tästä alle 5 euroa.


Käytätkö mustia mömmöjä? :D

8 kommenttia:

 1. Pitää varmaan kokeilla tuota Lorkun naamiota, nyt kun kesällä ma ihokin kestää näitä puhdistavia paremmin. Hinta on kyllä tuotteessa enemmän kuin kohdillaan. :D

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Mä tykkään mustista mömmöistä ja uusi suosikkini on Madaran hiilinaamio :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen tykännyt Lorealin savinaamioista, joten uskon että tämä putsarikin olisi mieluisa etenkin kesällä, jolloin tykkään geelimäisistä tuotteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että hyvinkin tykkäisit tuosta putsarista :)

   Poista
 4. Mä oon testaillut Mádaran hiilinaamiota viime aikoina, kun tuntuu tosiaankin näitä hiilijutskia pukkaavan joka brändiltä :D Mäkään en oo muuten uskaltanut kokeilla hampaisiin ollenkaan mitään hiilijauheita just siks, että pelkään niiden vahingoittavan hampaan kiillettä, vaikka purkeissa lukeekin, etteivät niin tee. Mutta en usko, että niiden käyttö hampaille voi olla hyväksikään, jos tuotteita käyttäisi vaikka ihan päivittäin... Hammastahnana suosin joko luonnollisena Laveraa tai sit Yotuelia. Tällä hetkellä käytössä jälkimmäinen ja se valkaisee kyllä ihan kivasti. Laveran se vihreä tuubi myös :) Siitä oon vinkannut blogissakin!

  VastaaPoista