tiistai 6. maaliskuuta 2018

Helppo ja herkullinen lasagne

Tykkään lasagnesta, mutta en ole tehnyt sitä montakaan kertaa. Todennäköisesti kerrat on laskettavissa yhden käden sormilla. Joskus olen kokeillut semmoisen "valmis" lasagnen tekoa, johon lisätään vain jauheliha ja muut tarvittavat löytyy paketista, mutta mielestäni sen maku ei ollut kummoinenkaan. Oma pastaruokabravuurini on jauhelihatäytteiset cannelonit ja aloinkin miettimään voisiko lasagnea tehdä canneloniohjeella. Makuhan niissä molemmissa on lähes identtinen, muoto on vain eri.


Lasagneen tarvitset 400g jauhelihaa ja normaalit jauhelihamausteet, salsa kastiketta, valkosipulia, tomaattimurskaa (itse tykkään Pirkan valkosipuli tomaattimurskasta), ruokakermaa (kolmen juuston kerma toimii tässä erinomaisesti, juustoraastetta ja tietysti lasagnelevyjä. Koska en ollut varma paljonko tarvitsisin kutakin tuotetta, ostin kermaa, tomaattimurskaa ja juustoraastetta 2 kpl kutakin.

1. Aloita ruskistamalla jauheliha ja maustamalla
se mielesi mukaan. Itse käytän reilusti grillimaustetta ja sitruunapippuria (ja oreganoa).
2. Heitä mukaan 2-3 ruokalusikallista salsakastiketta
ja joko 2-3 valkosipulinkynttä murskattuna tai valmista
valkosipulimurskaa noin pari teelusikallista.
3. Lisää joukkoon 3 dl vettä. 


4. Lisää hieman jauhelihakastiketta tai juustokermaa uunivuoan pohjalle
ja lado kerros lasagnelevyjä sen päälle.
5. Lisää ensimmäisen lasagnelevy kerroksen päälle joko juustoraastetta 
ja kermaa tai jauhelihakastiketta ja tomaattimurskaa.

 
Tein niin, että lisäsin jauhelihakastiketta ja sitten sen mukaan ripottelin tomaattimurskaa levyjen päälle. "Juustokastike" oli siis juustoraastetta ja juustokermaa. En siis tehnyt näistä erikseen mitään kastiketta, tosin jauhelihakastikkeen joukkoon olisi voinut suoraan laittaa tomaattimurskan, mutta koska en ollut varma paljonko tulisin kutakin ainesosaa tarvitsemaan, niin lisäsin aineksia suoraan levyjen päälle.


6. Ripottele vielä lopuksi lasagnen päälle juustoraastetta makusi mukaan.
7. Laita vuoka uuniin noin 40-50 minuutiksi 175 asteeseen tai
kun juusto on saanut kunnolla väriä.


Sitten vaan ääntä kohti!

Loppujen lopuksi käytin vain yhden purkin (390g) tomaattimurskaa. Kermaa meni noin 
puolitoista purkkia (eli noin 3 dl) ja juustoraastetta noin 400g, mutta sitä laitoinkin
melko reippaalla kädellä. Lopputulos oli juuri niin hyvää kuin kuvittelinkin!


Maistuuko lasagne?

6 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla tällaista versiota ja maistuu, mutta teen kans harvoin, koska se tuntuu aina niin monivaiheiselta ja hankalalta tehdä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksipä mullakin on lasagnentekokerrat jäänyt vähiin, kun ei vain viitsi nähdä niin paljon vaivaa :D

      Poista
  2. Mä teen lasagnen täysjyvälevyihin, ovat parempia. Maustan kunnolla valkosipulilla :D teen myös itse juustokastikkeen. Älyttömän hyvää, yhtä mun lemppariruoista. Tuo pasta vaan turvottaa mahan niin pahasti että harvoin pystyn syömään, mieli kyllä tekisi useamminkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meinasin käyttää tässä täysjyvälevyjä, mutta parinkymmenen sentin hintaero vei voiton 😂

      Poista
  3. Mä rakastan pastaruokia<3 Ihana resepti. Tätä kokeilen:) Kiitos!

    VastaaPoista