sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joulukuun ostokset ja vuoden yhteissumma!

Tämän postauksen tekemistä olen odottanut koko vuoden, sillä pääsenhän vihdoin ynnäämään kaikki vuoden aikana ostettujen kosmetiikkojen yhteissumman. Vähän ehkä hirvittää, mutta samalla myös odotan innolla minkälaiseen lopputulokseen olen päässyt. Mutta aloitetaan ensin menneen kuukauden ostoksilla.


Dermosilin kalenteri on ollut koko kuukauden ajan esillä ja sehän siis tuli tilattua joulukuun aikana alennettuun hintaan 20€.


Koska yli 25 euron tilaukset sai postikuluitta, piti tilaukseen mukaan tietysti saada jotain muutakin, jotta tuo summa ylittyisi. Tilansin siis myös Clay Cleanserin (7,90) ja bonuspisteillä sain kaupanpäälle kasvoveden.


Garnierin putsarin kanssa kävi vähän hassusti, kun tajusin, että mun edeltävä putsari oli lopussa, enkä muistanut tilanneeni tuota Dermon puhdistusainetta. Ostinkin siis tuon Garnierin samalla kun hain Dermon paketin postista ja kotimatkalla muistin, että tosiaan, siellä paketissahan olisi ollut uusi puhdistusaine tulossa. :D No eipä siinä, käytän tätä Garnieria aamuisin ja Dermoa iltaisin. Garnier kustansi 4,95.

Palmoliven ehdottomasti parhaimman tuoksuinen suihkugeeli Exotic Orchid maksoi 1,79.


Lumenen irtopuuterin kanssa kävi ihan hillitön mäihä, kun bongasin sen Tokmannin alekorista. Hinnaksi sille oli laitettu 7 euroa, mutta samaan aikaan Tokmannilla oli menossa joku Lumene tarjous ja sain vielä tuosta erittäin hyvästä alennetusta hinnasta 40% pois, jolloin loppusummaksi tuli vaivaiset 4,20!!


Myöskin Garnierin ihonhoitotuotteet oli joulukuussa Tokmannilla alennuksessa, joten päätin käydä hakemassa BB voiteen. Tämä on seka- ja rasvaisenihon versio on ihan tosi hyvä ja tykkään etenkin tämän kyvystä häivyttää ihohuokosia! Tämä maksoi 7,74.

Magnolian tuoksuinen käsisaippua vähensi 1,69 pankkitililtä.


Tilasin pari joululahjaa Bomb Cosmeticsilta, mutta en tietenkään voinut olla tilaamatta itselleni jotain, etenkin kun olin himoinnut merkin kiinteitä shampoita. Tilasin siis The Sheening -shampoopalan (4,90) ja kaupan päälle sain aivan ihanan Chilla Vanilla -suihkuvoi näytteen, josta riittää todella pitkäksi aikaa! Pakko myös mainita, että tilaus tuli ihan älyttömän nopeasti, joten en voi muuta kuin suositella lämpimästi Bombia kaikille tämän yhden kokemuksen perusteella! Three thumbs up!


Tässä kuussa pääsin myös parempien ostosapajien äärille, mikä tietysti tarkoitti Catrice pisteellä käyntiä. Olin jo kauan sitten päättänyt, että seuraavalla Catriceshoppailulla hankin jonkun merkin meikkivoiteen. Mukaan lähtikin All Matt plus (7,49) ja ainakin Tatin kovasti kehuma Liquid Camouflage -peiteaine (3,99). Näistä tulossa juttua myöhemmin.


Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä hankintana on NYXin Liquid Suede Metallic Matte -huulipuna, jota olin himoinnut Instagramista. Tämä maksoi Sokoksella 9,90.


Kuukauden ostokset maksoivat siis yhteensä 74,55. Ihan maltillinen summa vaikka tuotteita olikin runsaasti.

Koko vuoden aikana kosmetiikkaan kului näin paljon:
Tammikuu: 55,29
Helmikuu: 94,81
Maaliskuu: 65,44
Huhtikuu: 137,33
Toukokuu: 53,72
Kesäkuu: 135,97
Heinäkuu: 150,75
Elokuu: 68,61
Syyskuu: 83,34
Lokakuu: 37,02
Marraskuu: 6,49
Joulukuu: 74,55

Eli koko vuonna rahaa meni yhteensä 963,32, mikä tekee kuukauden keskiarvoksi n. 80,30. Kieltämättä tuo summa näyttää aika hirvitävän isolta ja varmasti osan siitä olisi hyvin voinut säästää, jos vain olisi jättänyt osan tuotteista kauppaan. Tosin aika paljonhan mun ostokset on ollut tarpeellisia tuotteita, kuten shampoita ja saippuoita. Kuukausikohtaisista summista kyllä huomaa milloin on ollut rahaa käytettäväksi. Summa olisi huomattavasti pienempi ellen olisi viettänyt seitsemää kuukautta palkkatyössä. Mainitsen nyt vielä, että en ole laskenut summiin mukaan esim. lahjaksi ostettuja tuotteita, koska ko. tuotteet ei ole tullut itselle käyttöön.

Tämä oli hyvin mielenkiintoinen projekti, joka varmasti saa jatkossa miettimään tarvinko tiettyjä tuotteita, vai olisiko syytä joku tuote vain tylysti jättää ostamatta ja ehkä säästää rahat elämyksiin.


Kuinka paljon keskimäärin kulutat rahaa kosmetiikkaan kuukaudessa? 
Kuinka paljon tulee ostettua turhia tuotteita?  


10 kommenttia:

 1. Tota peitevoidetta on pakko kokeilla, vaikka Tatin suosimat pohjameikit eivät yleensä ole makuuni liian peittäviä ja mattaisia. :D Mulla menee varmasti keskimäärin kuussa 100-150€ kosmetiikkaan. Musta sä olet kyllä ollut varsin kohtuullinen ostoksissasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peitevoide ei mun mielestä ole liian "cakey", vaikka se peittääkin hyvin. :) Jotenkin ehkä vähän järkytyin, kuinka paljon vuoden aikana yhteensä on mennyt kosmetiikkaan rahaa, varsinkin kun sen näkee tuommoisena yhtenä könttäsummana. Kuukauden keskiarvo sen sijaan ei tunnu niin pahalta :D

   Poista
 2. Kivoja ostoksia ja ihan "budjetissa" olet pysynyt tässä kuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kuussa meni alle keskiarvon, vaikka tavaraa tulikin hankittua :D

   Poista
 3. Todella hyvä idea koota kaikkien kuukausien summat yhteen. Ois ihan mielenkiintosta itsekkin tietää paljonko rahaa on mennyt vuoden aikana kosmetiikkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä ihan jännä kokemus ja sai kyllä miettimään omaa kulutusta :)

   Poista
 4. Bomb cosmeticsin suihkuvoit ovat houkuttaneet minua jo pitkään, ehkä pitää tilata sellainen kylmän talven varalle. En osaisi heittää mitään lukuja paljonko kosmetiikkaan menee rahaa, ehkä pitäisi tänä vuonna kirjata ylös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bombin suihkuvoit on ihan hullun riittoisia :D Mää lähdin tähän ostosprojektiin ihan sen vuoksi, kun joskus jossain kyselyssä on pitäny arvioida paljonko rahaa menee kuukaudessa kosmetiikkaan, enkä todellakaan ole osannut sanoa :D

   Poista
 5. Oikein kivoja ostoksia olet tehnyt, ja ihan hyvässä budjetissa pysynyt! Mulla menee kosmetiikkaan aika samantyylisiä summia kuukausittain kuin sulla, enkä pidä sitä erityisen hirvittävänä kunhan tekee järkeviä hankintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä koittaa tehdä enemmän järkeviä hankintoja :D

   Poista