keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Valkosuklaa mutakakku


Nyt kuulkaas on vuorossa niin hyvä ohje, että alkakaahan samantien kirjoittamaan ostoslistaa. Tämä nimittäin meni mulla ainakin ihan leivonnaisten kärkipaikalle! On nimittäin niin hyvää, että oksat pois! Kyseessähän on siis ihan superherkullinen valkosuklainen mutakakku, joka pesee perinteisen mudiksen 100-0! Ja kun nyt urheilutermeihin lähdettiin, niin ajatushan tähän lähti siitä, että Reetta otti uransa kolmannessa startissaan toisen voiton ja sehän oli tietysti kakun paikka!

Kakkuun tarvitset:

100g voita
100g valkosuklaata
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
(korppujauhoja)

1. Sulata voi kattilassa ja siirrä hetkeksi jäähtymään.
2. Rouhi suklaa ja lisää se voisulan joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
3. Lisää sokerit ja suola ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita taikina lisäysten välissä.
5. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaa varovasti käännellen.
6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (halkaisija n. 24cm)
7. Paista 200 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut hiukan väriä.
Mutakakun on tarkoitus jäädä "mutaiseksi" sisältä.

Anna jäähtyä hetki ja nauti vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa!



 Bon Appétit!  

4 kommenttia: