maanantai 29. toukokuuta 2017

Ihonhoitorutiini

Olen kamppaillut ihoni kanssa niin kauan kuin muistan. Tuntuu suorastaan oudolta, että se on joskus ollut tasainen tekstuuriltaan ja sävyltään, koska ainakin viimeiset 20 vuotta on ollut jos jonkinlaista ongelmaa. Suurin ongelma viime vuosina on ollut valtavat, tukkeutuneet ihohuokoset ja epätasainen sävy, joka on osaltaan itseaiheutettua, mutta myös auringon aikaan saannoksia. Nyt olen kuitenkin tuon epätasaisen sävyn saanut ihan pieneen niskalenkkiin ja päätinkin esitellä sitä tuotearsenaalia, jolla olen päässyt parempiin tuloksiin tai jolla ylipäänsä hoidan ihoani tällä hetkellä.


Aamu alkaa tietysti ihon puhdistuksella. Mulle ei riitä pelkkä misellivesi aamuisin vaan haluan kunnolla hinkata kaiken yön aikana kerääntyneen rasvan ja lian pois. Tällä hetkellä putsarina toimii Neutrogenan Visibly Clear Pore & Shine Daily Wash. Ja tuotteenhan pyörittelen iholle Konjac-sienen avulla.


Seuraavaksi pyyhin ihon Lorealin Sublime Soft kasvovedellä. Sen jälkeen taputtelen iholle Lumenen Bright Now essencen ja vielä lisäksi toisen Lorealin tuotteen, eli Hydra Genius Aloe Water -essencen. Lopuksi vielä aurinkosuoja kaiken muun päälle.


Meikinpoisto tapahtuu iltaisin joko Lorkun Sublime Glow -öljyputsarilla tai misellillä, riippuen vähän onko ollut sinä iltana töissä. Misellillä tuntuu olevan nopeampaa pyyhkiä meikit pois, jotta pääsee äkkiä suihkun kautta nukkumaan.

Tätä seuraa tietysti kakkosvaiheen puhdistus, jossa pääosaa näyttelee aamuiltakin tuttu Neutrogenan putsari.


Iltapesun jälkeen vuorossa on jälleen Lorealin kasvovesi, mutta sitten mukaan astuu The Ordinary. Alpha Arbutinia käytin aamuin ja illoin, mutta tuo kuvassa näkyvä pullo on päässyt jo loppumaan ja odottelenkin nyt palkkapäivää, jotta voin tilata lisää. Niacinamidea käytin aiemmin aamuisin, koska The Ordinary regime guide niin kehottaa tekemään (siis jos noudattaa example regime for pigmentation issues). Tämä vaan vaikutti olevan suurin syy siihen miksi meikkipohjan levitys oli ihan kamalan hankalaa, niin päätin hermoja säästääkseni siirtää sen iltakäyttöön. Advanced Retinoid 2% onkin suositeltu käytettävän vain iltaisin, joten näin olen myös tehnyt.


The Ordinary joukon jälkeen laitan vielä Lorealin essencen ja sen päälle sitten ACO:n AHA-happoja ja e-vitamiinia sisältävän yövoiteen. Koko homman kuorrutan sitten vielä Dermosilin Skin Comfort -kasvoöljyllä.


Niinä iltoina, kun en käytä tuota edellä mainittua The Ordinaryn kolmikkoa. Levitän naamalle kasvoveden jälkeen Vitamin C Suspensionin ja sen päälle joko pelkän öljyn tai öljy+voide kombon. Tämä C-vitamiinihomma ei sitten lopulta ihastuttanutkaan niin paljon, että olisin tätä innostunut joka ilta käyttämään, niin koitan nyt saada sen satunnaisemmalla käytöllä loppumaan.

Kerran-pari viikossa mukaan astuu myös naamiot. Käytän joko Freemanin hiilisokerinaamiota iltaisin tai Secret Keyn jännänaamiota aamuisin, jos iho tuntuu erityisen hankalalta. Toisinaan myös teen Pinterestistä bongatun ohjeen mukaisen naamion, jonka on tarkoitus erityisesti vaikuttaa pigmenttiläiskiin. Tästä on tulossa myöhemmin lisää juttua, kunhan olen saanut paremman käsityksen sen toiminnasta.

Mutta tosiaan, olen nyt tässä parin viime viikon aikana huomannut ihon olevan silminnähden paremman sävyisen ja yksi päivä yllätin itseni kokeilevan mahdollisimman kevyttä meikkipohjaa ja todenneen, ettei se näyttänyt yhtään pöllömmältä.


Miltä näyttää sun ihonhoitorutiini?

10 kommenttia:

 1. Hyvät rutiinit :) aamuisin pyyhin kasvot misellillä, laitan silm.ymp.voiteen ja päivävoiteen. Illalla pesen kasvot kaksoispuhdistuksella ja perään viimeistely misellillä. Joinakin iltoina käytän jotain tuhdimpaa mustapäille huutia antavaa kasvovettä. Aina lopuksi seerumi/öljy ja yövoide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmänympärysvoiteen unohdin ihan kokonaan mainita! Mutta totta kai siis sitäkin ;)

   Poista
 2. Toimivan ja järkevän oloinen rutiini:) Mulla on viime aikoina iho ollut tavallistakin kuivempi, niin on tullut kosteutusvaiheita lisää omiin rutiineihin. Ordinaryn c-vitamiinituotteita olen aikeissa kokeilla, mutta ne saattaa kaiketi aiheuttaa ylimääräistä kihelmöintiä, niin ei oikein innosta tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo Vitamin C Suspension kyllä mulla ainakin toisinaan aiheuttaa kihelmöintiä, mikä on yksi syy miksi en niin tuosta innostunutkaan.

   Poista
 3. Hyvältä, paljon kerrostamista, mistä plussaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aasilainen ihonhoito on kyllä kieltämättä innostanut kerrostamaan eri tuotteita runsaasti ;)

   Poista
 4. Neutrogenan vihreä on aivan lempparini ja olen kuluttanut myös tuon Sublime Glow:n Lorealilta ihan loppuun joku yli vuosi sitten ja rakastin sitä myöskin. Nyt iski pakkomielle hankkia tuo Lorealin essence, se näyttää juuri sellaiselta, josta tykkäisin. Nuo Lumenen Dropsit on myös ihanat. <3

  Kivaa päivää Marika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olin viimeksi uutta putsaria ostamassa, niin melkein päädyin toiseen tuotteeseen, mutta sitten muistin, että niin moni oli kehunut tuota Neutrogenaa, niin päädyin sitten siihen :) Lorealin essence on ihan mukavan hintainenkin, kun on alle 10€!

   Mukavaa päivää :)

   Poista
 5. Tätä oli mielenkiintoista lukea ja toivon saavani tästä inspiraatiota käyttää enemmän ihonhoitotuotteita, koska nykyään laitan vain seerumin ja voiteen. Mutta purkkeja kyllä riittää enempäänkin kerrostamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nyt päässyt hyvin jyvälle aasialaisesta ihonhoidosta, joten more is more :D

   Poista