torstai 13. huhtikuuta 2017

Havaintoja hiusten värjäämättömyydestä

Olen ollut värjäämättä hiuksia nyt reilun vuoden ja kun on ollut kestovärikoukussa toistakymmentä vuotta, on tämä värjäämättömyys ollut mielenkiintoista. Tänään ajattelinkin jakaa havaintoja siitä miltä tuntuu, kun oma väri, jota ei ole nähnyt vuosiin, kasvaa takaisin.


1. Kun lopettaa värjäämisen ja juurikasvu alkaa näkymään, on ne pari ensimmäistä senttiä haastavimmat. Varsinkin jos on omaa sävyä lämpimämmillä sävyillä värjännyt, niin oma väri tuppaa näyttämään kovin harmaalta.

2. Noin 3-6cm juurikasvukin on aika haastava, mutta sitä ei enää haikaile värihyllyjen äärelle samaan tapaan kuin aiemmin.

3. Hiusten oma väri on todennäköisesti jotain aivan muuta kuin olet kuvitellut. Itsehän en tiennyt olevani tummahiuksinen, ennen kuin hylkäsin kestovärit.

4. "Luonnollinen" ombre ei ole yhtään pöllömmän näköinen.


5. Värjäämätön hius tuntuu hämmentävän pehmeältä ja sileältä verrattuna siihen osaan hiuksista, jossa näkyy vielä värjäyksen jäljet.

6. Vaikka vastaan tulisi miten mahtavia hiustrendejä, ne eivät tunnu enää koskettavan itseään.

7. Rahaa säästyy noin 120 euroa vuodessa kun ei värjää hiuksia kerran kuussa, mutta ei se säästö kyllä missään näy :DEn tosiaan ole haaveillut hiusten värjäämisestä enää pitkään. Sen sijaan permanenttia olen halunnut jo useamman vuoden ja uskoisin sen toimivan paremmin vahvemmassa käsittelemättömässä hiuksessa. En silti sulje pois, että joskus vaihtaisin taas väriä, mutta voi olla, että päädyn silloin hellävaraisempaan kevytsävytteeseen.


Koska viimeksi värjäsit hiuksesi?
8 kommenttia:

 1. Kasvatusproggis kuulostaa kyllä niin tutulta! Itse olen jo voiton puolella, sikses. Latvat on vielä aika kuivat, mutten halua hirveästi luopua pituudesta. Ehkä kesän jälkeen napsaisen muutaman sentin pois. Oma väri on yhäkin ihana. Ja tiedän, että kesän tullen se vaan paranee. Onhan tässä vielä punaisuutta, henna kun ei niin vaan katoakaan. Mutta voiton puolella ja selkeästi blondi. Rakastan tukkaani just nyt. Ja varmasti sorrun taas värjäämään jossain välissä. Tällä hetkellä en itseasiassa vastustaisi vieläkin vaaleampaa, mutta nyt en saa värjätä, koska se tarkoittaisi tukan kuolemaa. Ja todellakin, ei tee edes mieli kokeilla mitään sen ihmeempää. Näin on hyvä. :) Ja sun tukka näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon koittanut parin kuukauden välein napsasta sen about sentin-kaks pois, niin ei kerralla tule niin isoa pituuden muutosta. Kiinnostaa myös nähdä tekeekö auringonvalo tähän omaan väriin mitään muutosta :) Kiitos! Nyt tää alkaa näyttää ihan kivalta kun kuivin hamppu on kasvanut pois :)

   Poista
 2. Sulla on tosi nätti oma väri, mäkin olen välillä miettinyt, että jos antais ton oman värin kasvaa, mähän harrastan 10cm:n juurikasvuja, joten sinällään se ei olisi paha juttu, mutta sitten on niin pitkät hiukset, että vie silti ikuisuuden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitkien hiusten kanssa saattaisikin mennä useampi vuosi :D

   Poista
 3. Taisin värjätä elo-lokakuussa 2016 viimeisen kerran. Sitten päätin, että en värjää kestoväreillä.

  Nyt kaapissa odottaa washout, mutta pitäisi jaksaa vaan testata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon katellu niitä washout värejä kans kaupassa, mutta ei niistä lopulta mikään ole puhutellut niin paljon, että olisin ostanut testiin :)

   Poista
 4. Mulla on lähes oma väri, mutta se näyttää joskus niin harmaan ruskealta, että taidan viimeistään kesällä käyttää kevytsävytteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalainen maantienruskea on kyllä niin kiva hiusten väri XD

   Poista