lauantai 11. helmikuuta 2017

Marianne kääretorttu

En olekaan aikoihin leiponut mitään, mutta nyt tänä viikonloppuna tuli himo kyhätä kasaan jotain herkullista. Ensin mietin jonkin uuden reseptin testaamista, mutta päädyinkin tuttuun ja turvalliseen ja ehkä maailman parhaasen kääretörttuun. Tätä olen tehnyt jo ties kuinka monta kertaa ja itseasiassa myös hyödyntänyt ohjetta täytekakun teossa.



Pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kuohukermaa
0,5 prk maitorahkaa
0,5-1 pussi Marianne Crushia 


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet siivilän läpi ja sekoita kevyesti. Kaada leivinpaperoidun reunallisen 
uuninpellin päälle ja paista 200 asteessa n. 8 min.

Aseta leivinpaperi pöydälle ja ripottele siihen sokeria. Kumoa torttupohja
leivinpaperin päälle.

Vatkaa kerma ja lisää mukaan rahka ja Marianne crush-rouhe. Rouhetta
voi lisätä oman maun mukaan noin puolesta pussillisesta kokonaiseen
pussilliseen. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle (varo ettei täyte tursua ulos
reunoilta!) ja kääri rullalle.

Torttu on valmis nautittavaksi, mutta suosittelen, että annat sen 
levähtää yön yli jääkaapissa, jolloin maku on saanut rauhassa tekeytyä.


Mikäli haluat käyttää ohjetta täytekakussa, tee silloin pohjia kaksi ja leikkaa molemmista pohjista kaksi saman muotoista uutta pohjaa kaavaa apuna käyttäen. Sitten vain täytteet väliin ja kuorrutus päälle! 

6 kommenttia:

  1. Oi vitsit, ei saa näyttää nälkäiselle tälläisiä! Olis niin paljon kaikkea mitä pitäisi leipoa mutta miten sitä on niin laiska nykyään? Tätä pitäisi kokeilla, samaten niitä Omar paloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Sanopas muuta! Mullakin olisi vaikka mitä kivoja reseptejä, mutta niin harvoin saa mitään aikaiseksi.

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää ihan superhyvältä! ♡

    VastaaPoista