maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuosi ilman vaatteita

Moni teistä on varmasti kuullut tämmöisestä kampanjasta, jossa ei suinkaan olla vuotta alasti, vaan tarkoitus on suosia kierrätystä ja hankkia uudet vaatteet kirppiksiltä tai muuten kierrättäen. Mun tuli oikeastaan lähes huomaamatta lähdettyä mukaan tähän hommaan viime vuonna. En halunnut sitä missään kuuluttaa sen kummemmin, koska en tiennyt mitä vuosi toisi tullessaan, mutta jo kesään päästyä alkoi kovasti näyttää siltä, että hommahan olisi helposti toteutettavissa.

Neuletakki on kirppislöytö Kuopiosta

Hommaa helpotti suunnattomasti se, etten juurikaan käynyt vaatekaupoissa. Silloinkin kun kävin, ei useinkaan mikään innostanut ostamaan uutta. Toki pari kertaa tuli vastaan jotain, joka sai vakavasti harkitsemaan vaatteiden ostoa, mutta en kuitenkaan taipunut.

Ostin kylläkin joitakin ihan uusiakin vaatteita, mutta ne kaikki olivat lähinnä alus- ja yövaateosastoa, joten niiden hankkiminen uutena oli ihan perusteltua.

Kesän paras löytö: Mohedan korkkarit 6€

Kaikesta huolimatta sain vaatekaappiani täytettyä oikeinkin hyvin. Kuopiossa kesällä olessa, kolusin paikallisia kirppareita lähes viikottain ja onnistuinkin hankkimaan pitkähihaisia paitoja, joista vaatekaapissani olikin lähes huutava pula. Meillä koulussa on myös ihan loistava kierrätyslaatikko, jonne saa viedä omia vanhoja vaatteita ja myös dyykata sieltä itselleen sopivaa kamaa. Sieltäkin sain kerättyä hyvää ja käytännöllistä päällepantavaa.

Jos olisin ostokiellosta viime vuonna taipunut, olisi se ollut uusien ulkoiluhousujen edessä. Ne onkin varmasti tänä vuonna ostoslistalla mikäli sopivat sattuu kohdalle. En aiokaan enää tänä vuonna rajoittaa vaatteiden hankkimista vain kirppiksiltä tai kierrätyksestä mikäli kohdalle osuu jotain tarpeellista uutena, mutta ihan varmasti koluan kaikki vastaantulevat kirppikset tänäkin vuonna.


Voisitko olla vuoden ostamatta uusia vaatteita? 

12 kommenttia:

 1. Periaatteessa kyllä. Mulla on nytkin kaapeissa jonkin verran ihan "uusia" vaatteita, joita en ole kertaakaan käyttänyt:( Osa on odottanut käyttöä ehkä vuoden pari. Olen vaatteiden kanssa vähän samanlainen kuin kosmetiikankin kanssa: pakko ostaa, jos halvalla saa, varsinkin, jos on vähän laadukkaampi tuote. Nykyisin tosin käytän kaikkia vaatteita jossain vaiheessa, toisin kuin ennen muinoin, jolloin osa uusista vaatteista jäi tyystin käyttämättä. Häpeä tunnustaa. Kenkiä en voisi olla kokonaan ostamatta, mutta vaateostoksista voisin tinkiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli ennen kanssa vähän saman tapainen suhtautuminen vaatteisiin, jos halvalla sai niin olihan ne pakko ostaa :D Mutta opettelin siitä pois niin, että sovitusvaiheessa jos tuote ei tuntu täydelliseltä se sai jäädä kauppaan. Ihan kiva ei riittäny, vaan sen piti nimenomaan olla täydellinen :)

   Poista
 2. Mulla on vaatteiden ostaminen vähentynyt tosi paljon ihan vain sen takia, etten käy kovin usein vaatekaupoissa. Ostan vain tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tehokas keino vähentää ostelua :)

   Poista
 3. Mä ostin kuluvana vuonna todella vähän vaatteita, uskoisin että voisin pystyä tähän niin halutessani :) Tein tosin viime viikolla tilauksen H&M:lle, tilailin uusia yö- ja oloasuja. Mun lemppari suihkun jälkeen oloasu, eli trikoinen haaremihousuhenkinen haalari alkaa olla sen verran rötvääntynyt ja reikäinen, että uusille kotihengailuvaatteille on kyllä tilausta :D

  VastaaPoista
 4. Periaatteessa voisi onnistua. Mutta urheiluvaatteet ja hyvät kävelykengät on sellaiset jossa en tingi, enkä osta kirpparilta pääasiallisiksi kengiksi. Penikat vaivaa jaloissa. Muutoin kyllä saattaisin selvitä hyvin vähillä ostoilla, en sillee välitä vaatteista enkä pyöri rättikaupoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urheiluvaatteet on kyllä semmoiset, että ne on jotenkin mukavampi ostaa uutena, vaikkei ne käytettynä huonoja olisikaan :)

   Poista
 5. Wau ihan mahtia ja ystävänikin oli tällä. Periaatteessa kaikki tarvittava löytyy, joten hyvinkin voisin olla, mutta aikamoisen päätöksen voimaa se ensin tarvisi. Sydämellistä uutta vuotta Marika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastavaahan se voi olla, jos löytää jotain kivaa uutta, jonka haluaisi ostaa. Mutta jos vaan jaksaa pysyä päätöksessä, ei se loppujen lopuksi niin vaikeaa ole :)

   Sitä samaa <3

   Poista
 6. Voisin ja helpostikin, jos urheiluvaatteita ei lasketa ja jos esim. hajonneiden kenkien tilalle saisi ostaa uudet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelisin, että tän kamppiksen säännöissä on annettu kolme oljenkortta, eli jos on jollekin todellista tarvetta, niin sen voi ostaa uutena :D

   Poista