torstai 15. joulukuuta 2016

Kauneusbloggaajien joulukalenteri: luukku 15

Synttäriarvonnassa tuotepaketin voitti itselleen nimimerkki Paula H! Onneksi olkoon! 


Vihdoin on tullut aika aukaista Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 15. luukku! Muistathan kurkata myöskin mitä Beauty Highlightsin luukusta löytyy. Eilen luukku avautui vain RiaG:n blogissa ja huomenna vuorossa on DIXI ja Polish This!.

Olen melko onneton hiustenlaittaja. Onneksi olen kuitenkin oppinut nopeaksi suoristusraudan käyttäjäksi ja saankin hiukset kiharrettua aamuisin noin viidessä minuutissa. Mutta koska kuuma ei tee hiuksille hyvää, kokeilenkin innokkaasti kaikenlaisia uusia kikkoja, joilla hiukset kihartuu helposti ja ilman haitallista kuumuutta. Ehkä paras kapistus hiusten kihartamiseen on vaahtomuoviset rullat, jotka muoviosastaan napsahtaa napakasti kiinni. Rullien kanssa on mahdollista nukkua (toki hieman epämukavaa) ja aamulla onkin sitten valmiit kiharat päässä.

Halusinkin jakaa tänään helpon hiusten kiharrusmenetelmän, jolla saa luotua kivan vintage-kampauksen, vaikkapa joulujuhliin tai uuden vuoden pippaloihin.


Kampaukseen tarvitset vaahtomuovipaplareita ja piikkikamman. Lisäksi on hyvä olla jotain muotoiluainetta (esim. suihke tai vaahto) ja hiuslakkaa. Muotoilutuotteen voi myös jättää pois, mikäli laittaa rullat kosteisiin hiuksiin. Hiukset ei siis missään nimessä kuulu olla märät vaan vain vähän kosteat, muuten ne saattaa olla vielä kosteat siinä vaiheessa, kun irrotat paplareita päästäsi.


Käytin itse tässä suihkepullossa olevaa sekoitusta (puolet vettä, puolet muotoilusuihketta), jota suihkin aina jokaiseen hiusosioon ennen rullaamista.

1. Jaa hiukset sivujakaukselle. Kamman piikkipää toimii sekä jakauksen
teossa, että hiusosioiden erottelussa.

2. Mikäli sinulla on otsatukka, rullaa se ensimmäisenä pois tieltä.
Kovin lyhyt otsis voi olla vaikeaa saada paplarin ympärille,
joten se kannattaa suosiolla kihartaa esim. suoristusraudalla.

3. Jatka hiusten rullaamista osio kerrallaan. Rullaa otsatukka
kasvoista pois päin, eli laita paplari hiusten päältä. Muutoin hiukset rullataan 
niin, että paplari tulee hiusten alle.

4. Jatka kunnes olet saanut hiukset kauttaaltaan rullattua.
Sen jälkeen voikin sitten vaikka nukkua ;)


5. Kun hiukset on kuivuneet, on aika aloittaa rullien poistaminen.
Ei kannata hätäillä tämän kanssa. Kestävimmät kiharat tulee,
kun hiusten antaa kunnolla kihartua.

6. Aukaise kiharoita haromalla ne sormin läpi.

7. Harjaa hiuksia niin pitkään, että ne alkavat asettua paikoilleen.
Tähän saattaa joutua käyttämään useampia minuutteja. Kiharoiden
paikoilleen asettumista voi avustaa harjaamalla hiuksia kättä vasten.


Lopuksi voi vielä yrittää sormin asetella kiharoita haluamaansa kohtaan ja pinneillä kiinnittää, jos ei muuten onnistu. Hiuskoristeella saa kampauksesta astetta juhlavamman.

Mutta ei siinä vielä kaikki! Arvontapostauksessa tuli ilmi, että silmämeikkipostauksia on kaivattu, joten kirsikkana kakun päälle seikkaperäinen selostus myös kuvien meikistä.


Juhlava kampaus vaatii tietysti kaverikseen myös juhlavan meikin. Aloitin pohjustamalla luomet Milanin silmämeikin pohjustajalla. Lisäsin sen päälle vielä H&M:n vaahtoluomiväriä sävyssä Champers (1). Sen jälkeen töpöttelin Bellápierren hohtopuuteria (2) luomille. Silmän ulkonurkkia tummensin Makeup Revolutionin Flawless -paletin sävyllä Darkest Shimmer (3). Tummensin silmänurkkia vielä vähän sävyllä Cheerless (5). Käytin sävyä Barely pink (4) häivytykseen. Tein rajaukset mustalla luomivärillä käyttäen viistopäistä Duroyn sivellintä, jonka olin kostuttanut essencen keep it perfect -suihkeella.

Joulumeikkiin kuuluu tietysti glitter, joten lisäsin H&M:n pronssista irtoglitteriä luomille, välttäen aivan uloimpia nurkkia. Alaluomella on Lumenen Natural Coden Eye Intensifier -kynää taupen sävyssä ulkonurkasta sisäänpäin häivytettynä. 


Loppusilauksen tekee tietysti irtoripset, jotka on Red Cherryn #747 XS:t pätkittynä lyhyemmiksi tupsuiksi. Jos kokonaisten irtoripsinauhojen asettaminen tuntuu vaikealta, niin ne kannattaakin pätkiä lyhyemmiksi, jolloin tupsujen liimaaminen paikalleen käy helpommin. 

Pohjameikkinä on sekoitus Lorealin True Matchiä ja Maybellinen Fit Me:tä. Puuteri Maybellinen Matte Maker, poskipuna essencen exit to explore blush. Huulille valitsin Milanin Mattely in Love -nestemäisen punan. Kulmat on tehty NYXin Micro Brow -kynällä ja Dermosilin kulmapaletilla. 

12 kommenttia:

 1. Olen joskus aiemmin kommentoinut lähes samaa, mutta tykkään tyylistäsi meikkiä, hiuksia ja vaatteita myöten. Hieno kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kiharat!! Saako tälläiset ihan perus kihartimella tehtyä, oon jotenkin todella käsi kiharoiden kanssa vaikka tykkäisin pitää kiharakampauksia useammin :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mää melkein tekisin ne sitten niin, että yhden osion kiharrettua rullaisin sen itsensä ympärille ja laittaisin jollakin klipsillä päähän kiinni niin, että sillä kiharalla on vielä aikaa tekeytyä jäähtyessään :) Toivottavasti tästä sai jotain selkoa :D

   Poista
 3. Aivan ihana kokonaisuus! Tykkään!

  VastaaPoista