keskiviikko 31. elokuuta 2016

Ryhtiliike

Kuinka moni tunnustaa juuri tällä hetkellä röhnöttävänsä tietokoneen ääressä kaula pitkällä ja koko kroppa ihan kasassa? Syyllistyn tähän itse ihan liian usein. En ole koskaan harrastanut mitään mikä olisi edistänyt ryhdin pysymistä ylväänä, joten olenkin jo vuosia "kärsinyt" huonosta ryhdistä. Tietokoneet eivät ainakaan ole helpottanut asiaa, vaan koneen ääressä kaula tuntuu tahtomattaankin työntyvän pitkälle eteenpäin ja koko olemus muutenkin valahtaa kasaan.


Vaikka kävinkin vuoden kuntosalilla, niin ei siitäkään ollut ryhdin kannalta suurtakaan hyötyä. Toivon, että vielä joskus saisin lihakset ja muut ryhtiä edes auttavat asiat niin hyvään tasapainoon, etten olisi aina niin kyyryssä. Vaikka ihmeitä tuskin tapahtuu sen asian suhteen kovinkaan nopeasti, niin onnekseni bongasin jostain semmosen vinkin, jolla jos nyt ei täysin voi korjata ryhtiä, niin ainakin muistuttaa itselleen suoristamaan runkoaan.


Tähän tarvit vain jonkin pehmeän vyön tai narun. Itse käytän kylpytakin vyötä, joka on juuri ja juuri sopivan pituinen. Homma toimii siis niin, että vyö laitetaan niskan takaa, kainaloiden alta selän taakse ristiin ja rintakehän ympärille solmuun.


Tokihan on olemassa myös tarkoitukseen valmistettuja ryhtivöitä, mutta jos haluaa säästää, niin tämä diy-versio toimii ihan yhtä hyvin. Kovin pitkään tätä ei kannata pitää, vaan kuten ryhtivöidenkin kohdalla, niin noin 1-2 tuntia päivässä on ihan sopiva aika.


Olen huomannut, että kun tätä sen tunnin ensin pitää, niin sen jälkeen selän suorassa pitäminen on ollut helpompaa.


Olisiko sinulla tarvetta ryhtivyölle?

8 kommenttia:

 1. Voi, mulla ois kyllä tarvetta tälle. Sitä röhnöttää mitä ihmeellisimmissä asennoissa läppärin kanssa nörtätessään...

  VastaaPoista
 2. Pitää varmaan viritellä naru itsellekin, koska huomaan kuinka asento valahtaa röhnöttämiseksi, kun istun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä jotenkin automaattisesti menee istuessaan niin huonoon asentoon.

   Poista
 3. Tarvetta olisi. Kyttyrä niskassa vain kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tuppaa mullakin tekemään :/

   Poista