perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lieracilla maksaläiskiä vastaan

Kevään ensimmäisten kunnolla lämpimien päivien saapuessa havahduin ongelmaan, jota en uskonut itselläni koskaan olevan. Huomasin kasvojeni iholla tummentumia juuri niillä alueilla, joihin aurinko parhaiten paistaa eli otsassa, nenällä ja poskipäillä. Selkein ja tummin alue paistatteli otsalla, lähellä hiusrajaa juuri siinä kohdassa, jota otsahiukset ei ole peittänyt niiden ollessa pyyhkästynä sivulle.

Olin jo tuudittautunut siihen uskoon, ettei mun naamasta vanhuuden merkkejä näkyisi ihan heti. Rasvainen iho kun on paras ryppyvoide ja meikkikerros aina ulkoillessa olisi voinut suojata auringon haittavaikutuksilta. Näin ei kuitenkaan ollut ja päätinkin käydä taistoon typeriä pigmenttiläiskiä vastaan, jottei tilanne ainakaan pahemmaksi muuttuisi.


Tilasin Yliopiston verkkoapteekista Lieracin Intensive anti-dark spot depigmenting seerumin (25,90€) ja yllätyin kuinka pienen tuubin posti kiikutti. Tuubissa on ohutta, lähes vesimäistä ainetta sisässään vain 15ml, mutta ei kannata sen antaa häiritä, sillä tämä on älyttömän riittoisaa!

Tuotetta levitetään suoraan pigenttiläiskien päälle ja annetaan imeytyä. Tämän sanotaan toimivan parhaiten kun tuotetta käytetään kolmen kuukauden ajan. Itse olen nyt noin kuukauden päivät tätä levittänyt aamuin ja illoin, ja tarkasti syynännyt tuloksia ja jooh, kyllähän niitä alkaa näkymään.


Seerumissa yhdistyy kaksi AHA-happoa: glykolihappo, joka edistää solujen uusiutumista, sekä maitohappo, joka parantaa ihon sietokykyä hoitotuoteiden suhteen. Happojen lisäksi tehoaineina on käytetty diatomiuutetta, joka vähentää maksaläiskien mustanruskeaa väriä, sekä diasetyyliboldiania (D.A.B.), joka kykenee vähentämään melaniinin muodostumista.

Harmittaa, etten ottanut "ennen" -kuvaa, koska olisi ollut kiva nähdä onko muutoksia tapahtunut, mutta otin kylläkin nyt tässä noin kuukauden käytön jälkeen kuvan tuosta otsan alueen tummentumista ja ainakin tuosta kuvasta on melko vaikeaa havaita enää tummentumien olemassaoloa. Toki kamera aina hieman valehtelee, mutta kyllä kun peilinkin kautta tiirailee, niin läiskät ei ole enää niin helposti silmin havaittavia. Odotan kyllä mielenkiinnolla, miten tämä tästä kehittyy, jos kerran kolme kuukautta on se ihanteellinen aika odottaa parannuksia.


Vaikka tuubi tosiaan on vain 15 ml, niin kuten sanoin, niin vesimäisen koostumuksensa vuoksi tätä ei tarvi kuin ihan pienen määrän kerrallaan, koska tämä levittyy todella helposti isommallekin alueelle.


Tästä kuvasta näkyy kuinka vähän tästä on nyt vasta kulunut. Tuotetta riittää vielä useammaksi kuukaudeksi.

Mutta tämäpä oli ihan hyvä muistutus itselle, että kannattaa se kasvojenkin iho suojata auringolta siihen tarkoitetuilla aineilla ;)


Oletteko joutunut maksaläiskien kanssa taistelemaan? 


2 kommenttia:

  1. En vielä pahemmin, ainoa johon todellakin kesällä voi tulla on samaan kohtaan kuin sulle, jotenkin just toi osa on mullakin tosi hyvin kohti aurinkoa. Itse olen levitellyt siihe Verso Skincaren Dark Spotia ja on pysynyt aika hyvin kurissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Verso Skincaren Dark Spotti olis kyllä mielenkiintoinen, mutta sen hintalappu ei :D

      Poista