maanantai 16. toukokuuta 2016

Makeup Monday 11 - 1960s

1960-luvulla oli vallalla kolme erilaista tyylisuuntausta: hippi, klassinen ja mod. Koska klassinen tyyli jatkoi samoilla linjoilla kuin 50-luku ja noh, hippi tyyli olisi ollut ihan hölmöä luoda, päädyin mod-tyyliseen meikkiin tällä kertaa.


60-luvulla ripset pääsi parrasvaloihin ja irtoripset olivat hyvin tyypillisiä. 20-luvun jälkeen alaripsiä ei oltu meikattu, mutta nyt niitäkin korostettiin joko irtoripsillä tai piirtämällä "ripsitupsuja" alaluomelle.

Luomiväreissä valkoinen, harmaa ja sininen olivat suosittuja. Rajaukset tehtiin paksuiksi, jotta huomio keskittyisi silmiin. Huuletkin jäivät vähemmälle huomiolle ja sävyinä olivatkin hennot pinkit (toki myös punaiset, mutta enemmän klassisessa tyylissä.


Pohjustin ensin luomet elfin mineraaliprimerilla, jonka päälle lisäsin NYXin Milk Jumbo-kynää. Samalla kynällä rajasin alaluomet sisäpuolelta. Yläluomelle levitin Paesen mattavalkoista luomiväriä ja häivytin sen kohti kulmakarvoja. Luomivakoon tein mustalla luomivärillä (Sleekin Original -paletista) ja viistopäisellä siveltimellä "varjostukset", joita häivytin hyvin kevyesti. Samalla luomivärillä rajasin alaluomet. Rajaukset tein elfin cream eyelinerilla normaalia paksummiksi. Yläripset on Ardellin Demi wispies ja alaripset Red Cherryn #602.

Huulet väritin elfin vanhalla rajauskynällä, koska en omista yhtäkään vaaleaa pinkkiä punaa. Päälle Clarinsin huulikiiltoa.


Tämä oli näistä aikakausi meikeistä hauskin tehdä, koska onhan tämä nyt aika överi :D

Loppuun vielä meikkitutoriaali 60-luvulta.8 kommenttia:

 1. Ah 60-luvun mod-meikki on mun henkilökohtainen suosikkini! <3 Joskin kuumina kesäpäivinä hyvin raskas ja tunkkainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tämä on kyllä oikein kunnon ääripää "no makeup" -meikkityylille :D

   Poista
 2. Tämä on kyllä aika villi, ei tulisi ihan heti itse testattua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sopisikin paremmin johonkin teemabileisiin kuin arkimeikiksi :D

   Poista