keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Aamupalavinkki

Taidekoulussa opiskelessa voi käydä niin hyvä mäihä, että opettaja kuskaa kassi kaupalla hedelmiä asetelmamaaluskurssia varten ja ylimääräiset hedelmät saa jakaa kurssilaisten kesken. Mutta mitä niillä hedelmillä sitten tekee muuta kuin syö sellaisenaan? No etsii tietysti jonkun hyvän tuorepuuro reseptin ja jakaa sen blogissaan!

Ajatus tuorepuuroista on muhinut päässä jo jonkin aikaa ja nyt siihen tulikin loistava tilaisuus perehtyä. Löysinkin Yhteishyvästä hyvän appelsiinituorepuuro reseptin, jonka olen toteuttanut jo useana aamuna (ja vähän illallakin.)



1 annos:

1 appelsiinin mehu
1dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa

Tämä vaihe kannattaa tehdä edellisenä iltana tai vähintään kolme
tuntia ennen nauttimista. Eli purista appelsiinista mehu ja lisää joukkoon
kaurahiutaleet ja ripaus suolaa. Anna turvota vähintäänkin se 3 tuntia tai yön yli.

puolikas banaani
1 rkl siemeniä
0,5 dl maustamatonta jugurttia
ripaus kanelia

Kun puuro on turvonnut lisää joukkoon loput aineet ja nauti. Itse olen käyttänyt
hamppu-chia-pellavansiemenrouhetta, mutta tässäkin voi käyttää
mitä tahansa siemeniä oman maun mukaan.



Bon Appétit!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Paljon parempaa kuin peruskaurapuuro! :D

      Poista
  2. Teen aina töihin raakapuuron välipalaksi. Teen illalla valmiiksi; rasiaan maustamatonta jogua, chia siemeniä, kaura-riisi hiutaleita, banaani tai mansikkaa, mitä sattuu olemaan :) pitää hyvin nälkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä testata tuota sun ohjetta :)

      Poista