maanantai 25. huhtikuuta 2016

Makeup Monday 8 - 1940s

Tällä kertaa vuorossa oma suosikkini 1940-luku, suosikki siis vain tyylillisesti ei muuten. Päätin skipata 30-luvun, koska se on melkolailla sekoitus 20- ja 40-lukua. Oma signature lookini on hyvin lähellä 40-lukua, joten siksikin tykkään tästä aikakaudesta. Myöskin aikakauden vaatetus iskee muhun kovasti. Jotenkin tuntuu, että kaikki naiset olivat älyttömän kauniita tuona ajankohtana (eikä miehetkään olleet yhtä karvaisia kuin nykyään, hehe).

Vuosikymmenen alkua varjosti toinen maailmansota, minkä vuoksi useimmat materiaalit olivat säännösteltyjä. Huulipuna oli silti must, mutta muuten peruslook oli melko simppeli, koska naiset saattoivat työskennellä ennen niin miesmäisillä aloilla - tehtaissa ja maatiloilla.


40-luvulle tyypillistä oli tietysti punaiset huulet. Huulipunat olivat joko peruspunaisia tai punaisia oranssilla vivahteella. Punat olivat enimmäkseen mattapintaisia, mutta kiiltoa lisättiin vaseliinilla. Naisia rohkaistiin rajaamaan omien huulten ulkopuolelta, jotta huulista tulisi muhkeat. Huulipunaa saatettiin käyttää myös poskilla, niin kuin itsekin tein tässä lookissa.


Kulmakarvat olivat jo huomattavasti luonnollisemmat kuin aikaisemmilla vuosikymmenillä, mutta vielä melko kaareva muoto oli suosituin. Luomivärit olivat hillittyjä keskiruskeita ja beigejä. Kulmakarvat tein We Care Icon -kulmakynällä ja Dermosilin kulmapaletilla. Luomilla on W7:n In the nude -paletista sävy Marilyn (1) ja kulmaluulla Latte (2). Ripsillä Maxfactorin Masterpiece. (Alaripsiä tosin ei meikattu, mutta tein nyt poikkeuksen, koska kameran latistamisominaisuudet jne.)


Tämän paletin olisin voinut jättää ostamatta, koska tässä on tosi onneton pigmentti. NYXin Milk-kynä tosin tuo sentään pigmenttiä vähän paremmin esille. 


Huulet on rajattu Avonin Glimmerstick rajauskynällä (sävy true red) ja huulipuna on Rimmelin Lasting Finish (sävy Alarm). Olisin voinut toki valita mattapunankin ja lisätä päälle kiiltoa, mutta ajattelin vähän oikasta.

Fun Fact! Ensimmäiset kivipuuterit tulivat myyntiin 40-luvulla.

8 kommenttia:

 1. Ooh kaunis look ja kaunis olet kyllä muutenkin ja nuo huulet, ihan täydellinen klassinen puna. Kiva tuo faktatieto, että puuterit tulivat markkinoille 40-luvulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia! <3 Irtopuuterihan oli käytössä aiemmin, mutta koska kaiken piti tapahtua tehokkaasti, niin myös puuterit pakattiin helpommin käytettäviksi.

   Poista
 2. Kaunis meikki ja 40's sopii sulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on W7 In the buff paletti enkä myöskään tykännyt sen laadusta, vaikka moni kehui. Tämä tyyli on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mua harmittaa, että valitsin lopulta tämän W7:n kun arvoin tämän ja Makeup Revolutionin Iconic 3:n välillä :(

   Poista
 4. Aivan ihana meikki, juuri sellainen nukkemainen kuin 40-luvulla. <3

  VastaaPoista