maanantai 11. huhtikuuta 2016

Makeup Monday 7 - 1920s

Ensi viikolla tähän aikaan valmistaudun Tukholman valloitukseen, joten todennäköisesti silloin ei Makeup Monday'tä ilmesty. Tällä viikolla onkin vuorossa aikakausimeikki. Noin ehkä viikko takaperin sain päähäni, että näitäkin voisi tehdä ja päätin aloittaa 1920-luvusta.

Ignooratkaa epätoivoinen huiviviritelmä

Päädyin tekemään tämmösen aika stereotyyppisen 20-luku meikin, johon kuuluu tumma, mattainen luomiväri (Sleekin Au Naturel -paletista Bark), kaarevat ohuet kulmakarvat ja melko tummat punaiset huulet. Harmaa olisi ollut autenttisempi luomivärisävy, mutta en taida omistaa yhtäkään tummaa mattaista harmaata.


Toisin kuin nykyään, luomivärin pääpaino oli silmän sisänurkassa, häivytettynä lähelle kulmakarvojen alkamispistettä. Silmiä ei "nostettu" ulkonurkasta, kuten nykyään, vaan silmät sai näyttää väsyneiltä, ulkonurkistaan alaspäin kääntyneiltä.

Koitin saada peitettyä kulmakarvoista paksuutta, jota olen nyt kasvattanut niihin. Kulmat on tehty tutulla ja turvallisella We Care Iconin kulmakynällä. Pyyhkäsin niihin päälle tuota samaa luomiväriä, jota käytin silmissä. Ripset on kevyesti rajattu Lumenen Natural Coden mustalla kynällä. Ripsillä Avon SuperSHOCK Max -ripsari.


Ajankohdalle tyypillisesti huulet meikattiin korostamaan aamorin kaarta ja tähän hommaan myytiin jopa työvälineitä, jolla sai oikeanlaisen muodon saavutettua. Ensimmäinen uloskierrettävä huulipuna tuli 20-luvulla myyntiin.

Mulla on omien huulten muoto melko 20-lukuinen, joten sopiva muoto oli helppo saavuttaa. Tosin kuvia ottaessa tajusin, että huulipuna oli levinnyt vähän liikaa piirrettyjen rajojen yli. Rajasin ensin huulet Avonin Ultra Glimmerstick -rajauskynällä (sävy true red) ja huulipunaksi nappasin Lumenen True Passion Lip Colorin sävyssä 2.

En omista panstick-meikkivoidetta, joka silloin aikoinaan oli käytössä. Pohjana siis Lumenen Longwear Blur, johon on miksattu pieni määrää Maybellinen Fit Me:tä. Poskipuna on Paesen.


20-luku ei ole millään tavalla oma suosikkini, mutta olihan tämä hauska toteuttaa :D

10 kommenttia:

 1. Oi, onpa kiva meikki! Sopii tosi hyvin ja näyttää jotenkin freesiltä. Hyvä idea tämä aikakausimeikki, taidankin varastaa idean. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan mielenkiinnolla mitä saat aikaseks ;)

   Poista
 2. Toteutit kyllä tosi hienosti, en itse osaisi :D minä odotan versiotasi 50 - ja 60 -luvun meikeistä, ne ovat minun suosikki aikakauteni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 60-lukua mäkin odotan, en siksi, että se olisi mun suosikki välttämättä, mutta lähinnä sen graafisuuden vuoksi :D

   Poista
 3. Näitä on todella kiva nähdä! Lisää vain tällaisia! =) Mä en oikein itse osaa hahmottaa, että mikä on milloinkin ollut muotia, joten on kiva lukea näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ihan varmasti teen lisää :)

   Poista
 4. Vitsit, tosi upea. Muutenkin 20-luku on mun oma suosikki 1900-luvulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 20-luku on kyllä todella omanlaisensa :)

   Poista