keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Oho!

Elin pitkään siinä uskossa, että ihoni on pysynyt kamalana ja muuttumattomana jo vuosia. Viime viikolla vanhoja kuvia kovalevyltä selatessa löysin kuvan, jossa demonstroin juuri Suomeen rantautunutta Garnierin BB voidetta ja sen peittokykyä. Kuvan nähdessäni tajusin, että eihän ihoni todellakaan ole enää yhtä hirvittävä kuin se oli silloin 29.12.2011 päivätyssä kuvassa!


Ylhäällä siis tuo vanha kuva, jossa on siis kerros sitä BB-voidetta. Siitä huomaa vielä melko selvästi, että ihossani oli tuommoisia ärsyttäviä pikkunäppyjä, jotka tietyssä valossa oikein kunnolla korostui. Ihon sävykin oli todella epätasainen ja noh, ihohuokoset oli ja on yhä ehkä kuitenkin se suurin murhe. (Tästä muutaman vuoden takaisesta mulla oli myös semmonen BB-voideton kuva, mutta se oli jo niin kammottava, että en tohtinut sitä tänne laittaa!)

Päätin ottaa vertailun vuoksi uuden kuvan tilanteesta tällä hetkellä (enkä tietenkään muistanu, että tuo aikasempi oli vaakakuva, oh well.)


Tilanne on siis kutakuinkin tällainen, tai oli ainakin pari päivää sitten. Tässä siis ihan paljas iho ilman minkäänlaisia pohjusteita ja ero tuohon edelliseen on kyllä melkoinen. Nuo ärsyttävät pikkunäpyt on enää muisto vain ja ihon sävykin on vähän tasoittunut.

Aloin kuumeisesti miettimään mikä olisi ollut semmoinen ratkaiseva tuote/asia, joka tämä muutoksen on mahdollistanut. Aika on varmasti tehnyt oman osansa, mutta luulenpa, että myös kuorinnalla on ollut suuri vaikutus. Muistelisin, että tuon ylemmän kuvan ottamisen aikoihin, aloin käyttämään kemiallisia kuorintoja, jos en aivan säännöllisesti, niin ainakin silloin tällöin. Jokunen Paula's Choice ja Bravura Londonin kuorinta on iholleni päätynyt. Käytin myös pitkään Garnierin/L'orealin kuorivia puhdistusaineita, koska totesin ne paremmin iholleni soveltuviksi kuin "hellävaraisemmat" puhdistustuotteet.

Nykyäänhän mulla on SkinPro -kasvoharja, joka mahdollistaa kuorimattomien putsareitten käytön. Käytän siis sitä kaksi kertaa päivässä ihonpuhdistuksessa. Lisäksi kuorin ihon kaksi kertaa viikossa Madaran Peel -naamion avulla. Näiden lisäksi vielä käytän vielä puhdistavaa naamiota pari kertaa viikossa, kasvovettä puhdistuksen jälkeen ja tietysti kosteusvoiteita, joista toinen on runsaampi yökäyttöön soveltuva. Herkkähipiäisimmille oma ihonhoitorutiini saattaisi kuulostaa suorastaan kidutukselta, mutta mun iholla lähes välttämättömyys.

Tämä oli mun mielestä hyvä muistutus itselle (ja miksei muillekin), ettei ihonhoidossa muutokset välttämättä tapahdu yhdessä yössä!


Oletko itse huomannut ihosi kunnossa muutoksia viime aikoina?

2 kommenttia:

  1. Iho on paljon sileämpi ja tasaisemman värinen nyt, kait sitä vaan tulee itse niin sokeaksi muutokselle, että sitä ei huomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi varmaan ottaa enemmänkin kuvia naamastaan, niin vois vuosien päästä katsella muutoksia :D

      Poista