maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kinuskiset pikkuleivät

Viikonloppuna iski hillitön hinku leipoa jotain, joten pyöräytin tämmösiä super helppoja ja nopeita pikkuleipiä.


Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Tomusokeria
2 tl Vaniljasokeria
1 1/2 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(vettä)

1.Sekoita kaikki ainekset kulhossa taikinaksi. 
Jos taikina tuntuu liian paksulta eikä sekoitu kunnolla, 
lisää joukkoon 1 rkl vettä tai maitoa. (Omat kädet on tässä melkein
paras työkalu.)  
2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä niistä pitkät tangot (n. 30 cm). 
3. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskiosassa 
200 asteessa noin 5–10 minuuttia. 
4. Leikkaa tangot heti paloiksi. Säilytä pikkuleivät kuivassa.

Tangot leviää uunissa reippaasti, joten tämä kannattaa ottaa huomioon niitä pellille asetellessa. Tangoista ei myöskään kannata tehdä hirveän paksuja, jotta kekseistä tulee rapeita.

Alkuperäinen ohje täältä.

4 kommenttia:

  1. Ooo, näyttääpä hyvältä! Pakko kokeilla jossain vaiheessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin herkullisia, että mun pitää varmaan tehdä uus satsi kunhan entiset on syöty pois :P

      Poista
  2. Vastaukset
    1. On myös erittäin hyvän makuisia :P´

      Poista