maanantai 13. huhtikuuta 2015

Paljonko kosmetiikasta kannattaa maksaa?

Livbox on omassa blogissaan julkaissut tänään, pari kuukautta sitten tulleen kosmetiikkakyselyn  tuloksia, mihin itsekin vastasin. Tästä inspiroituneena haluankin kysyä teiltä, paljonko olette valmiita käyttämään tiettyihin tuotteisiin? (Itseasiassa olen tätä postausta miettinyt pidempään, joten nyt siihen tuli hyvä syy.)


Kauriiden sanotaan olevan todella tarkkoja rahankäytöstä ja jopa inhoavan sitä, ja voin todellakin allekirjoittaa tämän väitteen. Olis niin kivaa, jos rahat ei häviäis tililtä mihinkään! Varsinkin näin työttömänä on todella vastenmielistä tuhlata rahaa ja nähdä kuinka tilin saldon pienenee, vaikka toki onhan se kivaa, kun sen rahan vastineeksi saa vaikka uusia tuotteita testattavaksi.

Töissä ollessa oli helpompi antaa itselleen lupa ostaa enemmän, ja ehkä kenties kalliimpaa, koska kuitenkin sai palkkaa.


Suurimman summan voisin laittaa ihonhoitoon. Harvoin kuitenkaan niin tulee tehtyä ja aika usein tuleekin ostettua esim. mahdollisimman halpa puhdistustuote. Näin työttömänä max. hinta putsarille on noin 25€. Sen sijaan jos tietäisin, että merkin X putsari olisi aivan täydellinen voisin kuvitella ehkä maksavani siitä jopa 35€.

Suihkugeeleihin yms. en käyttäisi yli 4 euroa (250ml pullo). Hiustenhoitotuotteisiin voisin satsata vähän enemmän, eli noin 10€ jos kyseessä on 250ml:n pullo. Värikosmetiikkaa tulee yleensä ostettua, vaikka niille ei tarvetta olisikaan. Kuitenkin joitakin tuotteita tulee ostettua lisää vain sillon kun niille tulee tarve. En yleensäkään halua säilöä hirvesti ylimäärästä tavaraa kaapeissa, oli se sitten kosmetiikkaa tai mitä tahansa muuta.

Pärjäisin hyvin yhdellä meikkivoiteella, puuterilla, pohjustusvoiteella, poskipunalla ja aurinkopuuterilla. Sen sijaan huulipunia ja luomiväripaletteja ei koskaan voi olla liikaa ;)

Meikkipohjaan voisin käyttää noin 20€, puuteriin, pohjustajaan, poskipunaan ja aurinkopuuteriin alle 10€.

Ripsareita tulee ostettua aika laajalla hintaskaalalla. Halvin on tainnut olla noin 2,50 ja kallein noin 20€.

Luomiväripaleteissa kipuraja on siellä 20 euron hujakoilla. Kallein huulipuna, jonka omistan maksoi 13,90. 15 euroa on mielestäni ihan maksimi huulipunasta.

Kynämallisista tuotteista en mielellään maksa yli kymmentä euroa.


Mitä tahansa ostankin yritän aina löytää sen mahdollisimman halvalla. Usein saatankin päätyä ostamaan jonkun toisen tuotteen, jos se on halvempi kuin tuote Y, jota alunperin olin lähtenyt hakemaan. Halpa ei aina tarkota huonoa. Usein kalleimmissa tuotteissa on tyylikkäämmät pakkaukset, jotka osaltaan tekee niistä kalliimpia, vaikka itse tuote pakkauksen sisällä ei olekaan sen kummempi kuin halvempi vastaava.

Missä teillä menee kipuraja eri tuotteiden kohdalla?4 kommenttia:

 1. Mulla on aika samat kipurajat kuin sulla. Mutta suihkugeelistä voisin maksaa reilun kympin, jos kyseessä oli joku todella ihana tuoksu. Ripsiväreistä en nykyään maksaisi 10 euroa enempää, koska Essencen ripsarit ovat niin hyviä ja hintaa on se pari euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essencen ripsarit vaikuttaa kyllä loistavilta jo ensimmäisen tuttavuuden perusteella! :)

   Poista
 2. Mä voin maksaa suihkugeelistä reilun kympin, jos se on philosophy. :D Mutta pärjään halvemmillakin, mähän käytän usein palasaippuaa kropan pesuun, joka on sitten super-riittoisaa. Toi taitaa olla yksi niitä asioita, joihin en paljonkaan panosta. :) Samoin käyttämäni vartalovoiteet on aika edullisia. Meikeissä/ihonhoidossa mulla on aika korkeat kipurajat, mutta ostan harvoin mitään ja tosi harkiten. En osta koskaan mitään ostamisen vuoksi, että tää on kiva vaan minun pitää pystyä perustelemaan ostokseni tarve itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä itsekään osta pelkästä ostamisen halusta (paitsi niitä huulipunia ;) ) ihan jo senkin vuoksi, kun en siis halua, että on hirveet määrät rojua nurkissa lojumassa :D Toisaalta, jos sattuu hyviä tarjouksia vastaan niin sillon saattaa olla kova painiminen, että ostanko vai enkö osta.

   Poista