tiistai 7. huhtikuuta 2015

Luonnollista aurinkoa

Aika usein näin keväällä, kun aurinko alkaa kunnolla paistamaan, tulee tunne, että pitää alkaa sutimaan talven kalventamille kasvoille väriä. Aurinkopuuteri on siihen hyvä keino, mutta varsinkin todella kalpealla iholla se saattaa näyttää lähinnä likaiselta. Ajattelinkin tänään jakaa vinkin, jolla saa loihdittua luonnollisemman näköisen "rusketuksen".

Tähän et tarvi muuta kuin aurinkopuuterin ja poskipunan, jotka varmasti lähes jokaiselta jo löytyy. Molemmat saisi olla mattaisia. Poskipuna voi myöskin olla voidemainen tai jopa punertava huulipuna.


1. Meikkaa iho niinkuin muutenkin sen tekisit (ja viimeistele puuterilla.)
2. Jos käytät puuterimaista poskipunaa, sudi tässä vaiheessa aurinkopuuteria kasvojen korkeimpiin kohtiin, eli niihin joihin muutenkin aurinko helpoiten osuu. Jos käytät voidemaista punaa, niin töpöttele sitä ennen aurinkopuuteria, samoin kasvojen korkeimpiin kohtiin.
3. Puuterimaisen poskipunan vuoro tulee aurinko puuterin jälkeen. Sama levitystekniikka.

Tämä saattaa kuulostaa turhankin simppeliltä hommalta, mutta harvemmin tulee ajatelleeksi, että varsinkin vaaleaihoiset ei heti rusketu auringossa ollessaan ja iho on ennemminkin punertava kuin ruskea. Lisäämäällä punaista niihin kohtiin, mihin aurinko ensimmäisenä osuu, saa aikaiseksi luonnollisemman efektin.


Tässä kuvasarjassa olen yrittäny demonstroida tätä systeemiä. Ekassa kuvassa pelkkä kevyt puuterointi. Toisessa kuvassa aurinkopuuteri ja kolmannessa lisäksi poskipunaa nenän päällä, kulmaluulla, poskipäillä ja leuan kärjessä. Kamera ei valitettavasti pystynyt ihan täysin toistamaan värejä niinkuin ne luonnossa on.

2 kommenttia:

  1. Nätti, on sillä vaan iso vaikutus! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mun mielestä kivan kesäisen vaikutelman kasvoille :)

      Poista