lauantai 21. maaliskuuta 2015

Valkosuklaa-vadelmapiirakka


Sokokselta mukaan lähteneet Pip studion kakkulautaset piti saada heti käyttöön, joten tein tämmösen herkullisen valkosuklaa-vadelmapaistoksen.

150g valkosuklaata
75g margariinia
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja 
(korvasin desin vehnäjauhoista kookosjauhoilla)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl saksanpähkinöitä 
2 dl pakastevadelmia

1. Rouhi suklaa. Sulata kattilassa margariini ja nosta kattila syrjään.
2. Lisää rasvanjoukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään
5. Siivilöi munavaahdon joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi
6. Lisää rouhitut pähkinät ja suklaarasvaseos. Kääntele tasaiseksi.
7. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun noin 30 x 20 cm kokoiselle
uuninpellille tai -vuokaan.
8. Ripottele päälle jäiset vadelmat
9. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.
10. Peitä loppuvaiheessa leivinpaerilla, jotta pinta ei tummu liikaa.

HUOM! Ohjeessa mainittu 25 minuuttia oli mulla ainakin ihan liikaa. Otin piirakan pois noin 20 minuutin kohdalla, mutta vähempikin olisi riittänyt. Piirakka saa jäädä sisältään kostean pehmeäksi. Mulla se paistu vähän liiankin hyvin. Itse käytin saksanpähkinöiden sijasta manteleita. Helpoimmalla pääsee kun ostaa valmista pähkinärouhetta.




2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, kuulostaa herkulta ja helpolta valmistaa. :)

    VastaaPoista