maanantai 16. maaliskuuta 2015

Silmät auki!

Viime viikolla luin Glitz & Glamin Minnan arvostelua Diorshow Iconic Overcurl maskarasta. Postauksessa Minna kertoo kuinka hänen ripsensä taipuvat ihan itestään olipa kyseessä mikätahansa ripsiväri. Tämä suoraripsinen täällä ajatteli kateudesta vihreänä, että miten tuo on edes mahdollista! Mulla ei todellakaan ripset taivu ainakaan ilman taivuttimia ja jos tavallista (ei vedenkestävää) ripsaria niihin taivutuksen jälkeen levittää, niin suoristumisefekti on taattu.

Jokunen vuosi sitten kuitenkin opin, että vedenkestävä ripsari säilyttää ripset taivutettuina ja sitähän piti heti testata. Kävin ostamassa Lumenen vedenkestävän Blueberry Curl maskaran (ihan loistava, btw, mutta hirvee poistaa) ja todellakin - ripset pysyi taivutettuina vaikka ripsaria lisäsi useampia kerroksia. Sen jälkeen olen todella harvoin käyttänyt ei-vedenkestävää ripsaria.


Niin usein olen täällä blogissa tuosta vedenkestävyydestä paasannut, niin ajattelinkin demonstroida tuota eroa. Usein ripsien taivutus kehotetaan aloittamaan läheltä ripsien tyveä ja etenemään kohti niiden kärkiä. Itse teen kuitenkin sen toisin päin, eli aloitan noin ripsien puolivälistä (en siis ihan kärjistä) ja etenen kohti tyveä. Tämä tapa on mulla toiminut paremmin.


Kuvasta katsottuna vasemmassa silmässä on Catricen Lashes to Kill vedenkestävä ripsari ja oikeassa Maybellinen The Colossal Go Extreme! Leather Black. Kuten kuvasta näkyy Maybelline on onnistunut suoristamaan ripsiä, ei kuitenkaan ihan niin paljon kun alunperin ajattelin, mutta ero vedenkestävään Catricen on todella selvä. Jos taas olisin jättänyt ripset taivuttamatta ja lisännyt sitten ei-vedenkestävää ripsaria, niin ero olisi vielä suurempi.

Ei-vedenkestävien ripsareitten etu on siinä, että ne on helpompia poistaa. Olen kuitenkin niin tottunut siihen, että ripsivärin poistamiseen täytyy nähdä vähän enemmän vaivaa, niin ei se ainakaan omalta osalta haittaa. 

Ennen kun poistin nuo testimaskarat, niin tein sellaisen havainnon kauempaa peilistä katsoessa, että tuo kuvassa oikealla oleva silmä näytti väsyneemmältä, koska ulkonurkan ripset näytti vetävän nurkkia alaspäin.


Kumpaa itse suosit - vedenkestävää vai ei-vedenkestävää?


4 kommenttia:

 1. Käytän ei-vedenkestäviä, vedenkestävät tahtoo sutata mulle pandasilmät ja niitä on sitten tosi hankala puhdistaa päivän mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä nuissa vedenkestävissä tympeetä, jos vahingossa tökkää ripsiväriharjalla johonkin, niin sen sotkun poistaminen ei käy niin kätevästi

   Poista
 2. Enpä ole tuota tiennyt! Suosin vedenkestävää, sillä on todella herkät silmät ja sen poistaminenkin on jo viheliäistä. Omat on aika värittömät ja suorat eli kaikkea muuta kuin taipuisat.

  VastaaPoista