lauantai 14. helmikuuta 2015

Valkosuklaa-karpalocookies


Näin ystävänpäivän kunniaksi ajattelin postata tämmösen helpon ja nope(ahko)n herkullisen keksireseptin, jota testasin pari päivää sitten. Ajatus tähän lähti Rainbow'n karpalo-valkosuklaa kekseistä, kun olin paketin ostanut ja niitä syödessä ajattelin, että niitä vois tehdä itsekin.

Resepti on täältä

125g voita
1dl sokeria
0,75dl muscovadosokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,25tl suolaa
1tl vanilijasokeria
1dl muromysliä tai kaurahiutaleita
100g valkosuklaata
100g kuivattuja karpaloita (tai puolukoita)
0,75dl mantelirouhetta


1. Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon.
2. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe, karpalot ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
3. Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikina pallot pellille leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmäksi. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.


En suosittele käyttämään tähän ananasmehulla makeutettuja karpaloita (joita saa ainakin Punnitse & Säästä myymälöistä), koska se mehu valuu paiston aikana ulos ja kärähtää. Kannattaa myöskin lukea ohjeet loppuun asti eikä laittaa keksejä uunin alatasolle, niinkuin itse tein :D



Hyvää ystävänpäivää!


1 kommentti: