perjantai 6. helmikuuta 2015

Kolmas kerta toden sanoo


Tein syksyllä ekan kerran macaron -leivoksia ja vein osan niistä äitille töihin syötäväksi. Ei menny aikaakaan kun eräs äitin työkaveri tilasi multa niitä johonkin pirskeisiinsä ison satsin. Ne sen kertaiset macaronit ei ollu ihan täysin edustuskelpoisia ja ihan hävetti viedä niitä muille syötäväksi, mutta onneks maku oli sentään ollut mainio!

 Viime viikolla se samainen työkaveri taas tilasi pienemmän satsin tälle päivälle ja onneks ne nyt onnistui lähes täydellisesti. Niitä halkeilleita räpellyksiä en olis kehdannu enää viedä näytille! :D


Macaronit on siitä kivoja, että ne voi täyttää lähes millä vain. Itse olen käyttänyt Valion maustettuja rahkoja, etenkin vanilijaa, jonka totesin viime kerralla olevan aivan loistava macaron täyte! Se kun on helppo värjätäkin ja maistuu erinomaiselta!

Tein nuo tällä ohjeella. Linkin takaa löytyykin mainiot ohjeet siihen miten macaronit saadaan onnistumaan. Tärkeintä taitaa kuitenkin olla se, että antaa niiden kuivahtaa puolisen tuntia ennen uuniin laittoa. Sen pitäis estää se, ettei ne ala uunissa halkeilemaan.


Yhdestä taikinasta tuli sen verran paljon, että sain itsellenikin jätettyä muutaman. Tähän mennessä olen käyttänyt nestemäisiä elintarvikevärejä, mutta seuraavalla kerralla haluaisin kokeilla jauhemaisia, koska niillä saisi värikkäämpiä leivoksia. Nestemäistä ei uskalla hirveästi lorauttaa taikinan sekaan, ettei se muuta taikinan koostumusta liikaa.

Nyt on tullut syötyä niin hirveesti herkkuja, että ens viikolla ei tarvi sitten muuta syödäkään kuin salaattia..
4 kommenttia:

  1. Oi että upeita tuli, en ole näitä rohjennut vielä lähteä leipomaan. <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rohkeasti vaan, hyviltä ne varmasti maistuu, vaikka ulkonäkö ei oliskaan täydellinen :)

      Poista