torstai 11. joulukuuta 2014

Tule Joulu Kultainen..


Oon ihan läpeeni jouluihminen, joten vaikka en muuten tästä vuodenajasta tykkääkään, niin joulunodotus on semmonen asia, jonka avulla tästä pimeimmästä ajasta selviää. Nyt vaan oon huomannu, että se joulufiilis, joka parhaimmillaan tai pahimmillaan on alkanu jo syyskuussa, on nyt hukkunu jonnekin. En tiedä johtuuko se siitä, että on vaan vanhentunu vai ehkä tästä on-off talvesta, kun heti lumien sadettua seuraa vesisade päivä. 


Joulufiilistä on tosi vaikea kuvailla. Se iskee salakavalasti takavasemmalta ja saa hymyilemään kuin idiootti, kun näkee ensimmäiset jouluvalot/karkit/whatever kauppojen hyllyillä. Tänä vuonna suorastaan hämmästyin, kun paikallisessa Ässässä oli laitettu joulunamut esille jo lokakuun alussa. Ei sillä, että koskaan valittaisin siitä, että joulu alkaa tuleen kauppoihin niin aikasin. Tänä vuonna vaan olin niin haluton luopumaan kesästä, että muistutus talven tulosta oli melkoinen järkytys. Talvesta en siis tykkää tippaakaan, enkä pahemmin lumestakaan. Aina vaan parempi mitä vähemmän lunta on, kun sitten kevät tulee aikasemmin. Mutta näin joulun alla ois kyllä ihan kiva jos olis edes vähän sitä lunta, niin pääsis joulufiilikseen. Tähän ikään menessä en muista kuin 2 joulua kun ei ollu lunta ja nekin viimesen 8 vuoden sisällä.
Joulufiiliksen aikaansaamiseen yleensä auttaa joululaulujen kuuntelu, jouluelokuvien katselu, pipareitten ja konvehtien syönti ja tietysti joululahjojen shoppailu ja niiden paketointi. Tänään sain vihdoin ostettua ja postista noudettua viimesetkin lahjat ja paketoitua ne. Nyt kai ei sitten auta muu kuin odottaa. Toivon, että viimestään sillon kun joulukuusi on pystytetty ja koristeltu, se joulufiilis vihdoin ja viimein tulee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti