tiistai 16. joulukuuta 2014

Aloittamisen vaikeudesta

Valmistuin puolisentoista vuotta sitten kuva- ja mediataiteen kuva-artesaaniksi, mikä on siis käytännössä kuvataiteen tutkinto ammattikoulusta ja ihan kiva ois päästä opiskelemaan ja korkeampaan kouluun ja mielellään myös sieltä valmistua ennen kun oon ihan seniili. Turun taideakatemia on mun ihan ykkösvaihtoehto ja luulen tietäväni, että siellä on yhtenä ennakkotehtävänä portofolion kokoaminen.

(Tässä olis joku kiva kuvituskuva, jos tähän hätään olisin löytäny jonkun)

Nyt olis siis tarkotus tehdä pää höyryssä uusia teoksia, jotka kehtaa siihen portfolioon sitten aikanaan laittaa. Ei sillä etteikö niitä töitä olis kellarikoppi pullollaan, mutta kun ei niitä kehtoo semmoseen tarkotukseen käättää. 

Mutta voi miksi sen alottamisen pitää olla niin vaikeeta?? Pää ja pinterest on kyllä täynnä toteutuskelpoisia ideoita, mutta kun ei vaan niin ei. 

Tämä vuodenaikakin on tosi haasteellinen kun ei ole valoa juuri ollenkaan, ja paras motivaatio yleensä iskee siinä yheksän maissa illalla, niin alappa siinä kaiveleen öljyvärejä ja pensseleitä ja sekotteleen niitä maaleja keltasessa keinovalossa. 

Jos omistaisin (tai edes vuokraisin!) työhuoneen, niin olis kyllä ihan eri asia, kun vois ihan oikeesti lähtee päiväksi "töihin". Laittais kellon aamulla kaheksalta soimaan ja menis työhuoneelle hommiin ja tulis sitten kotiin ja tapputtais itseä olkapäälle kun oli taas niin tuottelias päivä.

Uusi vuosi on onneks semmonen hyvä tekosyy alottaa uusi elämä ja ottaa itseään niskasta kiinni. Lupaankin siis ruveta ensi vuonna tuotteliaaksi ja tehdä niin paljon teoksia, että voi sitten hyvillä mielin (kerrankin!) lähettää töitä koululle arvioitavaksi. Nih!

Kaksipäinen kirahvi, digitaalinen maalaus, 2014

2 kommenttia:

  1. Turku kuulostaa hyvältä, sinne vaan hakemaan! Täällä yksi seniili tarjoaa työhuonetta käyttöön ihan ilmaiseksi, että saat tarvittavat maalaukset tehtyä. Sun pitäis vaan raahautua tänne auton kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Pitää kattoo vuoden vaihteen jälkeen jos vaikka tunkisinkin itteni sinne ;)

      Poista